Batu Müftüoğlu, Parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, partinin büyüme sürecine girdiğini, toplantıya katılanların da delegeler olduğunu savundu.

Siyasetin harcının insan olduğunu hatırlatan Müftüoğlu, şunları söyledi: "Ben bu şehre sizlerle beraber hizmet etmek, tüm enerjimi ortaya koyarak birlikte çalışmak için şans istiyorum. Kongre günü anlatacağımız çok şey var. Göreve seçilmemiz halinde Ereğli için öncelikle merkez orijin 10 köyümüzden yönetimimize alacağımız birer dostumuzla beraber çalışacağız. Bu insanlar hep birlikte, 96 köylerimizde nelere ihtiyaç duyulduğunu bilmek için öncelikle onun delegasyonunu sağlayacağız. Basın mensuplarımız ile iyi ilişkiler içinde olacağız. Birlikte tartışacağız, önerilerine ihtiyaç duyacağız. Her toplantımızda içinizden en az birinin olmasını sağlayacağız. Cenazelerimiz oldu, partiyi kuran cesur arkadaşlarımızdan ölenler oldu ancak haberdar olamadık, Cenazelerinde, düğünlerinde yanlarında olamadık. Sonrasında bilgimiz oldu, kapılarını çaldık. Ancak bunu İYİ Partililer olarak organize edeceğiz. Her zaman diyalogda olacağız. En fazla 3 ayda bir delegemiz ile toplantılar yapacağız. Parti binamız sabah saatlerinden itibaren açılmış olacak. Şehrin merkezindeki parti binasında görevli arkadaşlarımız günlük yapılanlarla ilgili rapor hazırlayacaklar. Bu sayede, yarın, delegemiz hesap sorduğunda verebilmeliyiz. Bizlerin kaybedecek zamanı yok. Genel Başkanımız köy köy, kapı kapı her yeri geziyor, herkesin elini sıkıyor. Biz de herkesin elini sıkacağız. Yönetimimizde çalışmayan arkadaşımız olmayacak. Kişiler ve koltuk için değil, bu şehir için herkes elini taşın altına koyacak. Bizler, bu şehrin insanlarıyız. Bu partiye de vermek için geldik. Gönlümüzden geçeni vermeye devam edeceğiz."

İKİ ADAY ÇEKİLDİ

İlçe Başkanı seçilmesi halinde binanın 5. katındaki partiye zemin katta bir yere taşıyacağı sözünü veren Batu Müftüoğlu, "İşte ben bu kalabalıktan aldığım güç ile İlçe başkanlığına adayım" dedi.

Partide bir süredir başkan adaylığı çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren geçen yerel seçimlerde partiden İl Genel Meclis Üyesi Adayı olan Sinan Durdu ile İsmail Yılmaz ise yaptıkları konuşmalarda, Müftüoğlu'nun daha başarılı olacağını gördükleri için adaylıktan çekilerek destek verdiklerini dile getirdiler.