Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihin en büyük doğalgazının Karadeniz'de keşfedildiğini ancak Zonguldak'ı beklerken Sakarya demesi kentte hüsran yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce Tuna1 diye adlandırılan bu alanı Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, konuyla ilgili "Ülkem adına sevinç ve heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum. Ayrıca kendi bölgemizde, Ereğli açıklarında olmasından ayrıca keyif aldığımı belirtmek isterim. Bu bizim için tarihi önem taşıyor. Biz hep derdik, yeraltı zenginliklerimiz yok, petrolümüz yok ne yapalım derdik. Allah'a hamdolsun en azından olanı, mevcudu çıkarabilmek, hem teknolojiye hem bilgiye sahibiz. Ülkemiz adına çok sevindirici bir olay ve Allah hayırlara vesile eylesin. Başta Cumhurbaşkanım ve bakanlarım olmak üzere uğraşanların ve emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ya da bakanların Zonguldak'ın adını bile anmamaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Milletvekili Türkmen "Her yerin kıta sahaları yok mu, bu bizim Ereğli'nin kıta sahası içindedir. Karadeniz diye söylemiş olabilir, daha genel olsun diye. Yoksa bütün televizyonlarda ve haber sitelerinde Ereğli açıklarında diye veriyor. Bunu herkes biliyor, doğalgaz bizim bölgemizde bulundu. Ülkemizde olması bizi sevindiriyor ancak bizim bölgemizde bulunması daha bir sevindiriyor. Bizim buna ihtiyacımız vardı, dışarıdan alıyorduk. Buna çok sevinmek ve şükretmek gerekiyor" dedi.