MHP Düzce Merkez ilçe teşkilat üyesi çok sayıda kişi ilçe seçim kuruluna gelerek partilerinden istifa dilekçelerini verdiler. MHP eski İl Başkanlarından Cemalettin Yıldız, genel merkezin tutumu nedeniyle böyle bir yola başvurduklarını dile getirdi.
MHP'den ihraç edilen Genel Başkan adayı Meral Akşener Başkanlığında yeni parti kurma hazırlıkları Düzce MHP teşkilatını da hareketlendirdi. Adliyede İlçe Seçim kuruluna giden çok sayıda MHP'li istifa dilekçelerini verdi.
MHP eski İl Başkanlarından Cemalettin Yıldız yaptığı konuşmada genel merkezin tutumu nedeniyle istifa ettiklerini belirterek, "Merkez İlçe olarak 150'nin üzerinde dilekçe bugün verilen. Daha önceden de arkadaşlarımız var. Zannediyorum Düzce merkez olarak 500'ü geçer. Herkesin malumudur. Biz MHP'de Kasım seçimlerinden sonra 800 delegenin imzasıyla kongre istedik. Fakat Sayın Genel Başkanımız 'bin 500 imza da toplasanız kongre yaptırmam' dedi. Her türlü hukuk yollarımızı kapattılar. Genel Başkan adaylarımızın hepsi ihraç edildi. Demokrasiyi yaşatmayacağımız bir yerde ülkücü olarak olmayız. Biz genel merkezde hiç demokrasi görmedik. Sesini çıkartanlar ihraç edildi. Yeni bir parti kurmak mecburiyetinde kaldık. Meral Akşener Başkanlığında ülkücü camia yoluna devam edecek. Bu bizim için çok kolay değil" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi