Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkan kontenjanından belediye meclis üyesi adayı gösterilen eski MHP'li Gürkan Gülay, Pusula'nın sorularını yanıtladı. CHPli yöneticilere teşekkür eden Gülay "CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal'ın daveti üzerine Zonguldak halkına hizmet etmek için belediye meclis listesine girdim" dedi.

CHP'ye üye olduğunu açıklayan Gülay, eski partisi MHP'den tepki alıp almadığı yönündeki soruya "Herkesin fikri kendini bağlar. Bizim orada oluşumuzdan milliyetçi ve muhafazakar arkadaşlarımızın konuyu daha iyi değerlendireceklerini umuyorum" diye yanıt verdi. Gürkan Gülay, 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Zonguldak Belediye Başkan Adayı olmuştu ve 11 bin oy almıştı.

Gülay, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal'ın daveti üzerine Zonguldak Belediyesi'ne, Zonguldak'a ve Zonguldak halkına hizmet etmek amacı ile belediye meclis listesine girmiş bulunmaktayız. Ben kendisine ve CHPli yöneticilere teşekkür ediyorum. İnşallah bize duydukları güvenin karşılığını verir, Zonguldak halkına hizmet ederek bu kutlu davada beraberce yürüyeceğimize inanıyorum. Zonguldaklı hemşerilerimizden bizlere destek olmalarını ve Zonguldak' hayal ettiğimiz o güzel günlere döndürmeyi arzu ediyoruz."

CHP'ye üye olduğunu belirten Gülay "Bir partide meclis üyesi isek o partide de üyesi olmak en doğal şeydir. Bunu zaten yerine getirdik" dedi.

MHPlilerden tepki alıp almadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Gülay, şöyle konuştu;

"Herkesin fikri kendini bağlar. Şenol Şanal bu konu ile alakalı olarak Zonguldak'a katkı sağlayabileceğimizi ve bu ekipte olursa mutlu olacağını belirtmiştir. Bizim orada oluşumuzdan milliyetçi ve muhafazakar arkadaşlarımızın konuyu daha iyi değerlendireceklerini umuyorum. Bizim temennimiz Zonguldak için kim hayırlı olacaksa onun seçilmesidir. Bizim derdimiz meclis üyesi olmak değil. Başkan adayının en iyi yerde olmak teklifini ben kontenjanda olmak istediğimi belirterek değerlendirdim. Çünkü ben bu teklifi başkanla beraber çalışma ekibinde olarak değerlendirdim. İnşallah seçilir de Zonguldak halkına hizmet etme fırsatı buluruz."

İnsanlardan aldığı desteklerle heyecanlandığını belirten Gülay, şunları söyledi;

"Biz ülkemizi değiştiremeyiz, terk edemeyiz. Bizim hem CHP'den hem de diğer siyasi partilerden teklif geldikten sonra 10 gün içerisinde destek aldığımı gördüm. İnsanların bunu açıkça söylemesi bizi tereddütlerimizden geri durmamızı sağladı. Bu konu ile ilgili daha çok heyecanlanmamızı sağladı. Zonguldak halkı geçen dönem bizim hizmet edemediğimizi, bu dönem bu ekibin içinde olarak Zonguldak'a hizmet etmemizi istemektedir. Zonguldak'ın bütün muhtarları, STK'lar ve vatandaşlar destek verdiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bizde onların güvenlerine layık olmak için elimizden geleni yapacağız. 31 Mart inşallah Zonguldak için bir dönüm noktası olur. Yeni bir ekipler beraber tekrar Zonguldak'a hizmet başlatmak istiyoruz. Zonguldaklıyı istediği, arzuladığı Zonguldak'ta yaşatmak istiyoruz. İnsanlarını buradan gitmesini önlemek için beraberce hizmet etmek istiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi