MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, yerel basında yer alan kadın kolları yönetimine iki erkeğin yer alması haberine açıklık getirerek çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, yerel basında yer alan Kadın Kolları yönetimine iki erkeğin girdiği haberlerinin çıkması üzerine açıklamada bulundu. Ayan, yaptığı açıklamada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ayan, yaptığı açıklamada "İki gündür yerel basın ve ulusal basınımızda yer bulan ve MHP Zonguldak kadın kollarında iki erkek yönetime girdi başlıklarıyla verilen haberler üzerine İl Başkanı olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek hasıl olmuştur. Bilindiği üzere Siyasi Partiler Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak Parti tüzükleri ile yönetimler şekillenmektedir. Bu kapsamda Kadın Kolları Yönetimleri İl kongrelerinden sonra İl yönetim kurullarının kararlarıyla Kadın Kolları Genel başkanlığına arz edilen liste sunularak onay alınması üzerine atanmaktadır. Zaten Zonguldak İl Başkanlığı olarak 21 Mayıs 2017 günü yaptığımız il Kongremizden bugüne kadar Kadın Kolları ataması yapılmamış olup Kadın Kolları Genel Merkezine bir liste sunulmamıştır. Bu anlamda kamuoyunu meşgul eden bir yönetim söz konusu değildir" dedi.

Hamdi Ayan'ın açıklamasından anlaşıldığı üzere, MHP'nin Zonguldak Kadın Kolları yönetiminin olmadığı, Kadın Kolları Başkanı olduğu iddia edilen Mevlüde Yalçıner'in böyle bir görevinin olmadığı, iki erkeğin de kendi kendilerine kadın kollarında yer aldıklarını açıkladıkları ortaya çıkmış oldu.

MHP Kadın Kolları üyesi olduğunu söyleyen iki kişinin neden kamuoyunu yanılttıkları ise hala anlaşılamadı.

YALÇINER NE DEMİŞTİ

İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, "MHP İl kadın Kolları olarak Anıl Taşkıran ve Mert Çeküç'ü yönetimimize aldık. Bir ilimizde partimizin İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini bir erkek yapıyor. Biz de İl Kadın Kolları Genel Başkanımıza danıştık ve böyle bir karar aldık. Zonguldak'ta yönetime alacak kadın bulamadığımız için alınan bir karar değildir. Bu eleştirilere katılmıyoruz. Türkiye'de kadın ve erkek eşitliği var ise, erkeğin olduğu her alanda kadın olabiliyorsa, kadının olduğu her alanda da erkekler olabilir. Genel Başkanımız tarafından arkadaşlarımızı yönetime almak istediğimiz talebi olumlu karşılandı ve arkadaşlarımızı yönetime aldık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi