Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'na Milletvekili Aday Adayı başvuruları devam ediyor. MHP İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla aralarında İl Başkanı Hamdi Ayan'ın da bulunduğu 5 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. MHP'de şu ana kadar 7 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu, bunlardan ayrı olarak Ankara'dan da 2 öğretim görevlisinin Zonguldak Milletvekili Aday Adaylığı için genel merkeze başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda konuşan ve MHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olduğunu yineleyen Hamdi Ayan, "Bugün MHP Zonguldak teşkilatları milletvekili aday adaylarımız ile birlikte sizlerin huzuruna çıkmış bulunuyorum. Allah'a şükürler olsun ki MHP bu dönem içerisinde aday adayları ile birlikte gündeme gelirken aynı zamanda da teşkilatlarımızda oluşan bu sinercinin sandıklara yansıyacağını da düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi ben de şahsım olarak geçtiğimiz günlerde milletvekili adaylığı için başvurumu yapmıştım. Yine Kilimli Belediye Meclis Üyesi olan Sayın Taner Kaya ile birlikte müracaatımızı yapmıştık. Sizlere şu ön bilgiyi sizlere vermek istiyorum. İl Başkanımız ile birlikte dün akşam ilçe teşkilatlarımız ile birlikte bir araya gelerek uzun süren bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Ereğli ilçemizde 11 arkadaşımız Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yapacağını açıklamıştı. Biz dün akşam yaptığımız bu istişarelerde aday sayısını 2'ye düşürmeyi tercih ettik. Bunun sebebi de yarına dair listelerde olamama şansı var arkadaşlarımızın. Sonuçta 5 değerli şahsiyet listede yer alacak ve hepsi listeye giremeyecekler. Gerek aileleri gerek ise yakınları tarafından bir kırgınlık ve küskünlük olmaması için böyle bir karara vardık. 2 aday arkadaşımız da buradadır" dedi.

İŞTE ADAYLIK BAŞVURUSU YAPAN İSİMLER

Genç ve kadın adaylarında yer aldığı milletvekili aday adaylarını kamuoyuna tanıtan Ayan, "Sizlere sözü daha fazla uzatmadan adaylarımızı tanıtmak istiyorum. Kadın Kollarımızı temsilen Sayın Sümeyye Bıyıklı hanımefendi aday adaylığı için başvurusunu yaptı ve bu yola çıktı. Yine seçme ve seçilme yaşının, milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesinin ardından Üniversite teşkilatımızdan Sayın Çağatay Ak arkadaşımız bugün müracaatını yapmıştır. Federasyon Başkan Yardımcısı arkadaşımız Süleyman Erbay, bugün aday adaylığın açıkladı. İşadamı Abdullah Bekar arkadaşımız aday adaylığını açıkladı, Ereğli'den yine Fehmi Nuhoğlu arkadaşımız da aday adaylığını açıkladı. Ereğli teşkilatlarımızın bize önerdiği ve uygun bulduğu arkadaşlarımız bu arkadaşlarımızdır. Bizim aldığımız bilgilere göre Zonguldak dışından bazı illerde yaşayan öğretim görevlisi arkadaşlarımızın da Zonguldak Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu biliyoruz. Bunlar tabi ki zamanı geldiğinde sizinle paylaşılır. Kırgınlık ve küskünlük olmaması için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ZONGULDAK HALKININ HER BİR BİREYİNDEN DESTEK İSTİYORUZ"

"MHP'de uzun süre siyaset yapmış birisi olarak ben de dahil olmak üzere bu sıralamanın biri de olur beşi de olur, dışı da olur" diyen Ayan, "Bu güne kadar bana verilen görevlerle partime hizmet ettiğim gibi amacım bundan sonra da etmektir. Buradaki arkadaşlarımızın da amacı benimkinde farklı değildir. Milliyetçi Ülkücü Hareketin felsefesini, Milliyetçi Hareketin ülkülerini insanlarımıza sahada anlatarak bu gücü iktidar yapmaktan başka bir gayretimiz yoktur. Şunu da ifade etmek isterim ki, bizim bir karşılığımızın oluşunu da Zonguldak'ta görüyoruz. Zonguldak'ta bir şeylerin oluştuğunu, Zonguldak halkının bize destek olduğunu görüyoruz. Kendilerine de buradan şükranlarımı sunuyorum. Uzun yıllardır vermiş olduğumuz siyasi mücadele ve emeklerimizin bir karşılığının olduğunu görüyoruz. Zonguldak'ın problemleri, sıkıntıları fazladır. Amacımız ve tek derdimiz Milletvekili olarak bu sorunlar için mücadele etmektir. MHP büyük bir fedakarlık ve feragat göstermiştir. Bu Ülkücü Hareket'in 9 ışığında yer alan bir maddedir, fedakarlık ve feragat... Biz burada ülkemizin birlik ve bütünlüğü için Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı göstermiştir. Bizim adayımız bellidir, gerekeni yapacağız. Ancak şunu söylemek de bizim hakkımızdır, Zonguldak halkının her birinden ayrı ayrı Milletvekili seçimlerinde MHP olarak bize destek vermeleri istirham ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi