MHP İl Başkanı Ayan, Protokol Bayramlaşmasına... paylaşan: pusula67televizyonu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından İl Başkanlığı binasında Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Camlıköşk'te düzenlenen protokol bayramlaşmasına ilk kez MHP katılmazken, bayramlaşma programı da aynı saatte yapıldı. Zonguldak halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, protokol bayramlaşmasına katılmamalarının nedenlerini açıkladı. Ayan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bayramların birinci günü teşkilatımızla birlikte bayramlaşma programımızı gerçekleştiriyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, dava arkadaşlarımızla, Zonguldaklı hemşerilerimizle bayramı yaşamanın sevinci içerisindeyiz. Buradan bütün Zonguldak halkının bayramını tebrik ediyoruz. MHP olarak desturumuz ve felsefemiz her zaman bellidir. Olmamız gereken yerde oluruz, olmamamız için engel gördüğümüz yerde olmayız. Biliyorsunuz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı çok sönük yaşadık ve böyle bir Kurban Bayramı'nda bir araya geldik" ifadelerini kullandı.

"GEREK SİYASİLER GEREK İSE BÜROKRATLAR EKSİKLİĞİ GÖRMELİ"

MHP'nin teşkilatları ile birlikte her zaman dolu bir şekilde hareket ettiğini belirten Ayan "MHP her zaman olduğu gibi Zonguldak'a siyasi yön vermesini bilen bir parti olarak yoluna devam ediyor. Bu bayram günü içerisinde her hangi bir siyasi söylem içerisinde bulunmayacağım. Özellikle başta iktidar partisinin ve valilik erkanının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yorumlamasını, gerekse Kurban Bayramı merasimlerini bir incelemesi ve bakması için tavsiyemiz olacaktır. Zonguldak'ta bir şeyler eksik gitmeye başladı. Daha çok coşku, daha çok heyecan beklediğimiz bir dönemde Zonguldak'ta bir geriye gidiş, halkta da siyasetçiden ve bürokrattan kopuş görüyoruz. Bu işin sahibi olan gerek siyasiler gerek ise bürokratlar olsun bu eksikliği görmeli ve Zonguldak2ta bütünleşmenin yolları aranmalıdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"'SİYASİLER OLSA NE OLUR, OLMASA NE OLUR' GİBİ BİR TAVIR İÇERİSİNDE ZONGULDAK'I YÖNETMEYE KALKARSANIZ YALNIZ KALIRSINIZ"

Protokol Bayramlaşması törenine MHP olarak katılmama nedenlerini de açıklayan Başkan Hamdi Ayan, "Biz bu gün başta Sayın valimiz ve bütün devlet erkanının bayramını tebrik ediyoruz. Ama dediğim gibi bir yerlerde bir eksiklik var. Samimi gördüğümüz her yerde, inandığımız her yerde oluruz. Dediğim gibi bir yerlerde eksiklikler var. Samimi gördüğümüz, inandığımız her yerde oluruz. Birileri kendilerini kaf dağında görmesin. Burası Zonguldak. Biz ancak birlik ve beraberlik içerisinde bu şehrin sorunlarını aşabiliriz. 'Siyasiler olsa ne olur, olmasa ne olur' gibi bir tavır içerisinde Zonguldak'ı yönetmeye kalkarsanız yalnız kalırsınız. 390 Ağustos ve Kurban Bayramı bunun örnekleridir" diye konuştu.

"GÖZDEN GÖRÜLMEYE VE UZAK TUTULMAYA ÇALIŞIYORSAK DA OLMAMIZ GEREKEN YERDE OLURUZ"

MHP olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren düzenlenen her bayramlaşma programına katıldıklarının altını çizen Hamdi Ayan, "Bu bayram böyle nasip oldu. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar bütün bayramlaşma programlarına katıldık. Bu ilk kez oldu. Bu neden oldu? Bizden kaynaklanan bir şey mi var? Yoksa devlet erkanında bir eksiklik mi var? Bunu söylüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman devletinin yanında olan, özellikle böyle bir süreçte iç ve dış mihrapların Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne halel getirmeye çalıştığı bir dönemde, daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde, MHP ve siyasiler yok sayılmaya başlandı. Biz kuruluş felsefelerimiz nedeniyle devletimizin yanında oluruz. Vatandaş seçmiştir, seçileni destekleriz. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeden bunları yaparız. Bizim işimiz bu. Ama buna rağmen gözden görülmeye ve uzak tutulmaya çalışıyorsak da olmamız gereken yerde oluruz" şeklinde konuştu.

"EKSİKLİĞİ YARATAN ARKADAŞLARIMIZ, YÖNETİCİLERİMİZ KENDİLERİNE BİR BAKSINLAR"

"Tarafımıza davet geldi ancak biz aynı saatte burada, partimizde bayramlaşmayı tercih ettik" diyen Ayan sözlerine şöyşe devam etti; "Bizim devletimizi ve devleti yöneten arkadaşlarımızı karşımıza almak gibi bir düşüncemiz yok ve olamaz. Bir yerde bir eksiklik var diyoruz. Bunun sebebi biz değiliz. Eksikliği yaratan arkadaşlarımız, yöneticilerimiz kendilerine bir baksınlar diyoruz. Biz her şeye açığız, birlik ve beraberliğe açığız, onlarla yol yürümeye Zonguldak'a hizmet etmeye açığız. Ama bir yerde bir eksiklik var onu belirtmek lazım."

Editör: Pusula Gazetesi