MHP'nin, AK Parti'den istediği iller arasında Adana, Isparta, Manisa, Mersin, Osmaniye, Kars ve Iğdır olduğu ileri sürülürken aynı zamanda TBMM Başkanlığını beklediği konuşuluyor.

Seçime 4 ay kala partilerin ittifak pazarlığı sürüyor. MHP'nin, AK Parti'den Adana, Isparta, Manisa, Mersin, Osmaniye, Kars ve Iğdır'ı istediği ileri sürüldü. MHP'nin ayrıca, Binali Yıldırım'dan boşalacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için de jest beklediği iddia edildi.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün kulislere dayandırdığı haberine göre, AK Parti ile MHP ve CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerde, 'ittifak problemi' yaşanıyor. Partiler arasında bugüne kadar yapılan temaslarda, bazı iller için anlaşma sağlanamadı. Cumhur İttifakı'nda MHP Adana, Isparta, Mersin, Manisa, Osmaniye, Kars ve Iğdır'da sadece kendisinin aday çıkarmasını, AK Parti'nin de bu illerde, MHP'yi desteklemesini istiyor. MHP 3 büyük ilde aday çıkarmayıp yeterli jestin yapıldığı düşüncesinde bulunuyor. AK Parti ise özellikle Adana, Isparta ve Manisa'da aday gösterilmesinden yana tavrını koruyor.

MHP'nin Ak Parti'de istediği iller arasında Zonguldak bulunmuyor.

Editör: Pusula Gazetesi