21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Portekiz'de düzenlene ve 44 ülkenin katıldığı Veteranlar Dünya Judo Şampiyonası'na MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcuları Murat Uzun ve Metin Sönmez katılarak Zonguldak ve Türkiye'yi temsil etti.

MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu ve Veteran Milli sporcu Metin Sönmez oynadığı maçlarda rakiplerini yenerek finale yükselmenin gururunu yaşadı.

Metin Sönmez yarı final maçında Moğolistanlı rakibini Ippon ile yendi. Sönmez finalde ise 16.00'da karşılaştığı Rus rakibi Vladimir Kobzar'i yenerek Dünya şampiyonu oldu.

İLK MURAT UZUN KUTLADI

Rus rakibi Vladimir Kobzar'ı yenerek Dünya şampiyonu olan Metin Sönmez'i ilk olarak Murat Uzun kutladı. Maçı izlerken büyük heyecan yaşayan Murat Uzun maç sonunda duygularını şu şekilde ifade etti: "İstiklal Marşı zamanı. Allah'a sonsuz şükürler olsun. Aylarca emek, inanmışlık. Dünya şampiyonluğu Zonguldağımıza, Türkiyeme hayırlı olsun. Metin Sönmez hocam dünya şampiyonu"

MÜSABAKA ÖNCESİNDE AZERBAYCAN KAFİLESİ İLE BULUŞTULAR

MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcuları Veteran Milli Judocular Murat Uzun ve Metin Sönmez müsabakalar öncesinde Azerbaycan kafilesi ile bir araya gelerek kucaklaştılar.

Veteran Milli Sporcu Murat Uzun konu hakkında şunları söyledi: "Damarımızdaki Türk kanı sıcaklığı ile kardeş ülke Azerbaycanlı sporcu kardeşlerimiz ile kucaklaştık. Karşılıklı başarı dileklerimizi paylaştık"