Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şubesi'nin 6'ncı Olağan Genel Kurulu, bugün gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği binasında düzenlenen kongrenin Divan Başkanlığı'nı, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Başkanı ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, yardımcılıklarını Türk Haber-Sen Şube Başkanı Necmettin Bebek ile Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Dinçer Kayış yaptı.

Kongreye; Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Orhan Kartal ve Kenan Ak, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Özdemir ile Zonguldak ve Düzce Türk Diyanet Vakıf-Sen temsilcileri, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve üyeleri katıldı.

Kongrenin açılış konuşması yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Halil Korkmaz, şunları söyledi:

"Hak arama mücadelemiz, eksikliklerin tamamlanarak birlik ve beraberlik içinde karşılıklı sevgi ve saygının hakim olduğu bir anlayışla ve heyecan tazeleyerek hedefe doğru emin adımlarla koşmalıdır. İlkesizliğe karşı durarak mücadelemize, camiamıza, değerlerimize ve geleceğimize yılmadan ve yorulmadan sahip çıkalım. Yarınlar yorgun ve bezgin insanlara değil, rahatını terk edebilen gayretli kişilikli insanlara aittir. Diyanet İşleri Başkanlığı çok önemli bir kurumdur. Çalışanları da o derece de önemlidir. Memleketin huzur ve asayişinde diyanetin ve din görevlilerinin payı vardır. İnsanımızın acısını, mutluluğunu paylaşan; gelecek nesillere Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisini aşılatan, anne-babaya itaati hatırlatan, hayri hizmetlerde rehberlikte bulunan, sosyal kamu hizmeti veren diyanet ve din görevlilerinin yaptığı iş çok iyi algılanmalıdır. Din görevlileri, toplumun içinde insanların arasında 24 saat hizmet sunan devletin memurlarıdır. Din görevlisi sudan bahanelerle kine ve gareze dayalı olarak şikayet edilmemeli. Küçük bir ihmalin veya bazılarının nefisleri tatmin olsun diye yeterli araştırmalar yapılmadan cezalandırılmamalıdır. Bizler, kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve mesleki faaliyetlerinin korunması ve geliştirilmesi için mevzuatı kanunla belirlenmiş sendikal faaliyetlerde bulunuyoruz. Haksızlıkların karşısında dimdik ayakta duran, yapılan onca itham ve saldırılara rağmen inandığı değerler uğruna hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Diyanet Vakıf-Sen üyelerine de teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongreye katılan tüm delegelerin oyunu alan Halil Korkmaz, Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şubesi Başkanlığı'na yeniden seçilirken Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Nihat Bozacı, Avni Demirbaş, Durmuş Alaca, İlyas Güven, Hakan Acar, Muhammet Kızıltoprak.

Denetim Kurulu'na; İsa Duranoğlu, Tayfun Sülek, Veysel Yiğit, Salim Yılmaz, Mithat Yılmaz, Disiplin Kurulu'na; Kemal Özer, Fadime Güldaş, Birol Önder, Gürkan Çelik, Kemal Uzunçelebi, Üst Kurul Delegeliklerine; Nihat Bozacı, Bahattin Özmen, Niyazi Yılmaz, Eyüp Akköz seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi