Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin devam eden davada hapis cezası istemiyle yargılanan Zonguldak eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak beraat etti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Metin Seyfi Sazak ve avukatı yer aldı. Son savunması alınan Metin Seyfi Sazak, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "FETÖ ile organik bir bağım yoktur. Hiçbir terör örgütüyle bağlantım yoktur, beraatimi talep ediyorum" dedi. Mahkeme sanık üzerinde atılı bulunan suçlamaları işlediğine dair somut delil bulunmadığı gerekçesiyle Metin Seyfi Sazak'ın beraatine karar verdi.

Zonguldak eski Emniyet Müdürü olarak görev yapan Sazak, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Zonguldak'a gelmiş ve bir otelde kalmıştı. 51 sayfalık iddianamede Sazak hakkında; "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", silahlı terör örgütüne üye olmak" veya "silahlı terör örgütü yönetmek", TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanıyordu. Yine iddianamede Metin Seyfi Sazak'ın darbe girişiminin başarılı olması halinde Zonguldak'ta Vali olarak görev alacağı öne sürülmüştü.

Editör: Pusula Gazetesi