Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Zonguldak Limanı'nın ihaleye çıkacağı ve çekeklerin bu yüzden yıkıldığı şeklindeki iddialarla ilgili İnanış Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş'e konuştu. Demir, limanın ihaleye çıkartılması için yasada yapılması gereken değişikliğin henüz yapılmadığını belirtti.

Demir'in açıklaması şöyle: "Zonguldak TTK Limanı'nın işletmesi TSO' ya verilsin diye bir çabamız var. Çünkü biliyoruz ki bugünkü halinden üç kat daha fazla iş yapabilir bu liman. TTK bu işin uzmanı değil, daha profesyonel yönetilmesi gerekir. Bizim ısrarımız ve yaptığımız girişimlerin amacı bu. Bunun için yapılması gereken bir kanun değişikliği var ve bunu bekliyoruz. Bugünkü haliyle Zonguldak'a hak ettiği katkıyı vermiyor."

Metin Demir "Zonguldak'ta saçma bir algı var. Organize sanayi kuracağız diyoruz 'Rant var' diyorlar. Küçük sanayi sitesi kuracağız diyoruz 'Peşkeş mi çekilecek' deniliyor. Bir yerde birinin evi yıkılıyor, çekeği yıkılıyor 'Vay Demirler ele geçirecek' diye konuşuluyor. Saçma sapan düşünceler. Biz şehrin önünü açmak için proje geliştiriyoruz. Bu sakıncalı bir şey mi?" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi