Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; Zonguldak'ta bugün ve yarın gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın Pazar günü ilimizi terk etmesi beklenirken, sıcaklıkların da düşmesi bekleniyor. Cuma (Bugün) 21 derece olan hava sıcaklıkları Cumartesi günü 20 derece, Pazar ve Pazartesi günleri ise 17 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Salı günü ise en düşük sıcaklık 16 derece, en yüksek sıcaklık ise 24 derece olacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle;

"Batı Karadeniz Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (17.08.2019 Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren, pazar akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), pazar günü (18.08.2019) ise Sinop, Kastamonu ve Bartın kıyı kesiminde yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Metoroloji, gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınanın etkisiye oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım gibi doğa olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi