Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Balıkesir, Nevşehir, Sivas, Muş, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevreleri ile Antalya'nın doğusunun iç ve yüksek kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun ve Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Zonguldak ise parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batının kıyı kesimleri ile öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KARABUK °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun ve Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Fırtına beklenmiyor.

Editör: Pusula Gazetesi