Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'in çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, sağanak yağış ve karla karışık yağmur şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; Zonguldak'ta bugün (Salı) havanın hafif yağmurlu geçmesi bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günlerinde yağışın devam etmesi beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cuma gününde havanın bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Cumartesi ve Pazar günlerinde tekrar etkili olması bekleniyor. Batı Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. İç kesimlerde yer yer pus hadisesi de bekleniyor.

Karadeniz'de hava nasıl olacak?

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda yer yer 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Editör: Pusula Gazetesi