İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdare'nin 2022 yılı bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Il Özel İdare'nin sadece kırsal kesimlerinde hizmet vermediğini belirten Başkan Necdet Karaveli merkezdeki projeler için 25 milyon TL ayırdıklarını ifade etti.

Necdet Karaveli bütçe değerlendirmesinde şunları söyledi:
"Bütçe görüşmelerimiz devam ediyor. Biliyorsunuz, bizim farklı bir çalışma sistemimiz var. Yaklaşık 15 gündür Bütçe Komisyonumuz ve birim müdürlerimizle her şeyi paylaşarak ilerliyoruz.
Gayemiz memlekete hizmet etmek bunu yaparken de hem yatırım ödeneklerinin bütçeye konulması hem de İdari noktada ve giderler noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz.
Birim müdürü arkadaşlarımızla paylaşımlar yaparak ihtiyaçlarımızı nasıl giderebiliriz, bunun yanında yatırıma en iyi şekilde nasıl değerlendirirz gibi çalışmalarımızı genel itibari ile neticeye ulaştırdık.
İl Özel idaremizi boşlandırmadan köylerdeki, kırsaldaki beklenen hizmetleri vermek ve yaşam kalitesini yükseltmek çok önemli yarın performans programı cuma günü bütçeyi onaylayacağız.
Yatırım noktasında istediğimizi aldık. Sadece köylerde su ve yolların yapılması değil İlimizin bütününe nasıl katkı yapabiliriz bunun çalışmalarında yürütüyoruz.
Kurum ve kurumlarımızın köy ve kırsallardaki yatırımları gerçekleştirebilmeleri için onlara da ödenek ayırdık. Özellikle eğitim konusunda daha kaliteli bir eğitim vermek için görüşmelerimizi yapıyoruz.
Diğer yandan ilimizde kültürel varlıkların değerlendirilmesi içinde desteklerimizi sürdürüyoruz.
Bölgemizin doğal güzelliklerini turizme kazandırabilmek için Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ile istişareler yapıyoruz.
Elimizden geldiğince Zonguldak'ın bütününü saran bir bütçe yapmaya çalıştık.
İl Özel idare olarak merkezdeki projelerimizde devam edecek, Üzülmez kültür vadisinin desteklenmesi bütçe teşkilimizde var.
Üzülmez kültür vadisi ndeki inşaatlar başladı, biz İlimize Özel İdare olarak turizim için 25 milyon TL ayırdık."