Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'nin Zonguldak Merkez İlçe Başkanı olarak belirlediği Mükerrem Ayçiçek, Pusula'nın sorularını yanıtladı. Temayül yoklaması sonrası AK Parti İl Koordinatörü Metin Çelik ve Milletvekillerinin talebi bir görüşme yaptıklarını belirten Ayçiçek "Hiç böyle bir teklif beklemiyordum. Zor bir görev, sorumluluklarımı yerine getireceğime inanıyorum, herkesin desteğini bekliyorum" dedi.

Ayçiçek, Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş'in sorularını yanıtlayarak hedeflerini anlattı. Partide enerjilerini kırgınlıklara değil bütünleştirmeye harcayacaklarını belirten Ayçiçek, "Aday adayı olan, temayüle giren bütün arkadaşlarımızın, basının ve Zonguldak halkının desteğine ihtiyacım var" dedi.

"ALDIĞIMIZ CİDDİ BİR SORUMLULUK, ÇÜNKÜ SÜREKLİ İLGİ İSTEYEN VE MESAİ İSTEYEN BİR SORUMLULUK"

Görüşme talebinin kendisine getirildiğini ifade eden Ayçiçek, şöyle konuştu; "6 Ağustos'ta partimizde temayül yoklaması yapıldıktan sonra müfettişler görüşme talebinde bulundu. AK Parti'nin kurucu il başkan yardımcısı olmam sebebiyle 2004'deki kongre sürecinde partimizden ayrılmıştım. Böyle bir görüşme talebi geldi, görüşme oldu, takibinde Ankara'ya davet edildim. Yüz yüze görüşmeler ve mülakatlar yapıldı ve seçildim. Neticede karar böyle çıktı. Görevi tevdi ettiler, inşallah bizim için şehir için ülkemiz için hayırlı olmasını ümit ediyorum. Bizim aldığımız ciddi bir sorumluluk, çünkü sürekli ilgi isteyen ve mesai isteyen bir sorumluluk. Zonguldak'ımızın da durumu belli, Zonguldak hizmet bekliyor. Bunun için de teşkilatlar, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte partinin idealleri doğrultusunda, parti programı doğrultusunda partimize yakışacak şekilde halka yansıtarak hizmet olarak geri dönüşünü sağlayacağız."

"ENERJİMİZİ KIRGINLIKLARA DEĞİL BÜTÜNLEŞTİRMEYE HARCAYACAĞIZ"

Partide kimseye karşı önyargılı olmadığını belirten herkesi birleştirici ve bütünleştirici tutumda olacağını belirten Ayçiçek, şöyle konuştu; "Kişilik olarak kesinlikle önyargılı değilim. Ne düşünüyorsam ait olduğum kurum için düşünürüm. Şimdiye kadar hizmet yapmış herkes benim için çok değerli, aday olan arkadaşlarımız da değerli kendilerine ben söyledim; 'Bana yardım edeceksiniz' dedim. Aday olan arkadaşlarımızın hiç birini kaybetme ya da onlardan uzakta olmak gibi şansım yok. Kendilerinden hem yardım hem destek istiyorum. Onlar da gerçekten içten samimi arkadaşlarımız. Bu desteğe hazır olduklarını görüyorum. Ayrıca ben ne kimseye yakın ne kimseye uzak bir önyargısız bir şekilde görüyorum. Rabbim bize yardımcı olur. Hem basının hem Zonguldak halkının desteğine ihtiyacım var. Doğru bilgi geldiği sürece sorun nereyse oraya eğileceğiz. Enerjimizi kırgınlıklara değil, bütünleştirmeye harcayacağız. Sinerjimizi Zonguldak için ve tek hedef için odaklamaya çalışacağız. Benim il başkanı ve belediye başkanı ile aram çok iyi. Hatta kimseyle partide aramın kötü olduğu kimse yok, en azından ben böyle biliyorum."