Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı için Genel Merkez'e davet edilen eski Merkez İlçe Başkanı Halit Gülay'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

Halit Gülay'ın Ak Parti karşıtlığıyla bilinen İhsan Eliaçık'ın paylaşımlarını yapması partilileri çileden çıkardı.

İşte o paylaşımlardan biri:

İhsan Eliaçık: Paraya tapan, tecavüzcüyü koruyan, hırsızı aklayan mevcut din anlayışının ateistiyim!

"Diyanet'in kökten kaldırılmasından yanayım"

Yazar İhsan Eliaçık, daha önceden söylediği "Bugün yaşananlara bakıp ateist olduysanız caizdir, ben de bu dinin ateistiyim" sözlerine açıklık getirdi. Eliaçık, "Söylediğim söz aşağı yukarı şu çerçevedeydi. Hurafeye batmış, paraya tapan, tecavüzcüyü koruyan, hırsızı aklayan mevcut din anlayışının ateisti ama gerçek İslam'ın müminiyim demek istedim. Çünkü bugün baktığınız zaman tecavüzcülere, hırsızlara, tekbirle kafa kesenlere 'Böyle din olmaz, ben bu dinden uzağım. Böyle bir dinin Allah'ı varsa kardeşim onu da kabul etmiyorum' diyen kişinin mağdur sayılacağını, ona bir şey diyemeyeceğimizi söylemeye çalıştım" dedi.

Eliaçık, Diyanet'in verdiği fetvaların 800 sene öncesinin cevapları olduğunu savunurken "Diyanet'in kökten kaldırılmasından yanayım" ifadesini kullandı.

Eliaçık, Ramazan ayında ekranlarda yaptığı programlarla gündeme gelen Nihat Hatipoğlu için "Kazandığı paraların hesabını vermek zorunda. Ben ona da dedim, madem konuşup bu kadar para alıyorsun, Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşlara konuşarak aldığın o 600 milyarı yine Sultanahmet'te vatandaşlara dağıt da görelim dedim" diye konuştu.

RS FM'den Enver Aysever'e konuşan Eliaçık'ın sözleri şöyle:

"Orada ben bugün din adına yaşanan şeylerin insanı ateist yapma noktasına getireceğini, aklı başında, vicdanı çalışan, insanlığın temel değerlerini bilen, dinlerinin de az çok özünü bilen insanları isyan ettireceğini söylemeye çalıştım" diyen İhsan Eliaçık, "Söylediğim söz aşağı yukarı şu çerçevedeydi. Hurafeye batmış, paraya tapan, tecavüzcüyü koruyan, hırsızı aklayan mevcut din anlayışının ateisti ama gerçek İslam'ın müminiyim demek istedim. Çünkü bugün baktığınız zaman tecavüzcülere, hırsızlara, tekbirle kafa kesenlere 'Böyle din olmaz, ben bu dinden uzağım. Böyle bir dinin Allah'ı varsa kardeşim onu da kabul etmiyorum' diyen kişinin mağdur sayılacağını, ona bir şey diyemeyeceğimizi söylemeye çalıştım.


"Daha berbat bir durum var"

Eliaçık, "Bir devlet dini mi oluştu?" sorusu üzerine "Tabii. Türkiye'de maalesef düzen değişmiyor. Biz 28 Şubat'ta mahkemeye çıktık ve hakim 'sanıkların tutuklanmasına ve delillerin bilahare toplanmasına' diyerek bizi içeri attı. Şimdi daha berbat bir durum var. Şimdi deniyor ki 'Sanıkların gözaltına alınmasına, delil sunanların tutuklanmasına' diye daha berbat bir noktaya geldik. Biz memlekette bir dini aydınlanma gerçekleştirmeye çalışıyoruz, bu yayılacağına dinin en gerici yorumları, en berbat halleri benimseniyor" yanıtını verdi.

"Diyanet'in verdiği fetvalar 800 sene öncesinin cevapları"

Buradan hareketle "Dinin en gerici yorumu nedir?" sorusunu da yanıtlayan Eliaçık, şöyle konuştu:

"Diyanet'in internet sitesine girdiğiniz zaman orada vatandaşların sorduğu sorulara yanıt verildiğini göreceksiniz. Oradaki cevaplara bir bakın, hepsi 700 sene önce, 800 sene önce verilmiş cevaplar. Mesela Alevi ile Sünni evlenemez, evlenmesi için Alevilerin Müslüman olması gerektiği şeklinde fetvalar veriyorlar. Din hakkında bilgisi olmayan insanlar oturmuşlar orada vatandaşa cevap veriyor."

Editör: Pusula Gazetesi