Merkez Çarşısı ile ilgili tartışmalar, Belediye Başkanı Yüksel Aytaç döneminde başlamıştı. Ancak, yapılan tüm uyarılara rağmen, çarşıda tadilat yapılmadığı gibi, boşaltma işlemi de gerçekleşmemişti.

Konu ile ilgili tartışmalar sürerken, iş merkezi sakinleri BİMER'e başvuru yaptı. BİMER'in uyarısı sonrası Zonguldak Belediyesi Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak, Çarşı esnaflarına yönelik uyarıcı açıklama yaptı. Albayrak, Belediye'nin aldığı kararı ''dükkanların boşaltılmasına karar verilmiştir' şeklinde iletti.

Konu ile ilgili Zonguldak Belediyesi Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak'ın açıklaması şöyledir.

"İlimiz Mithatpaşa Mahallesi, Gazipaşa Caddesi(Balık Pazarı Üstü)merkez çarşısında bulunan iş yerinin kurumumuzda her hangi bir statik mimari ve benzeri projesi bulunmadığından yeterli incelemeler yapılamamış olup, gözlemsel olarak yapılan ve dükkan sahiplerinden, edinilen bilgiler doğrultusunda bahse konu merkez çarşısında yapılan tadilatların, yapının ekstra yüke maruz edecek nitelikte dolduğu, yapının mevcut hali ile risk taşıdığı, ileride doğabilecek her hangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermemek adına işyeri tarafından gerekli incelemeler yaptırılarak, yapının mevcut haline uygun olarak güçlendirme çalışmaları yaptırılması gerektiği, can ve mal güvenliği teminen, imar planına fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlarına uygun, kaliteli yapı haline, işyeri sahiplerince getirilene kadar tebligat yapılarak, dükkanların boşaltılmasına karar verilmiştir."

Editör: Pusula Gazetesi