Zonguldak Merkez İlçe'ye bağlı Kargalar Köyü'nde ikamet eden 59 yaşındaki Gülnaz Ardıç, muhtarlıktan gelen kağıtla merdivenin yıkılacağını öğrendi.

Başka bir vatandaşa ait araziyi ihlal ettiği gerekçesiyle merdiveninin yıkılmasına karşı çıkan Gülnaz Ardıç "Yüzde 94 engelli oğluma bakıyorum. Merdivenimi yıkacaklarmış, merdivenimin kimseye zararı yok. Yıkmasınlar, ben engelli oğlumu nasıl geçireceğim oradan. Yetkililer bana yardımcı olsun" dedi.

Ardıç, çaresiz olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Ben oğlumun evinde duruyorum oğlum 38 yaşında ve yüzde 94 engeli var. Evimin bulunduğu Kargalar Köyü'nde önceden sadece patika yol vardı. Ben oğlum engelli diye evimin önüne ambulans girip çıkabilsin diye evimin önünden yol verdim. 2015 yılında Ali Osman Arslan adlı kişi evimin alt tarafından yer satın alıp aldığı arsaya iki katli ev yaptı. Evi yaparken sürekli kamyonları geçti. O zamana kadar evimin önünden gelip geçen kamyonlar ev bittikten sonra bilerek ve isteyerek benim merdivenimi yıkmaya çalıştılar. Şu an altı boş bir vaziyette duruyor merdivenimin. Ali Osman Arslan ile defalarca mahkemelik oldum ve kendi oğlu da avukat. Benim davaları düşürttürüyor. Evimin merdivenini yarın sabah (Pazartesi sabahı) yıkmaya gelecekler. Eve bir kağıt geldi, kağıtta merdivenimin yıkılacağı yazıyor. Bana gelen evrakta 'Merdivenin yıkılmasına karar verildi' deniliyor." Merdiven yıkılırsa yüzde 94 engelli çocuğum nereden yürüyecek? Bana bir çare bulun."

Editör: Pusula Gazetesi