Memleket Hareketi Zonguldak Temsilcisi Mukadder Yalçın oldu. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muharrem İnce'nin öncülüğünde kurulan Memleket Hareketi'nin ne bir muhalefet ne de parti içi muhalefet olmadığı belirtiliyor.

En son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden ve CHP'nin Genel Başkanlık seçiminden sonra bu harekete girdiğini ifade eden Yalçın "CHP'nin ürkek ve yetersiz bir muhalefet yapmış olduğunu, sürekli kendi iç çekişmelerimizle dedikodu üreten insanlar topluluğu olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"SADECE MASA BAŞI POLİTİKA İZLEDİĞİMİZİ, SOKAĞA, TABANA, KÖYE, KIRSALA, TAŞRAYA İNMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Hareketin İl Temsilcisi Mukadder Yalçın, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Böyle bir hareketin oluşmasına ihtiyaç duyulduğu zaman girdim. En son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden ve partimiz olan CHP'nin genel başkanlık seçiminden sonra karar verdim. Ürkek bir muhalefet tutum sergileyen CHP'nin sözle değil eylemle yapamadıklarını, eksiklerini ve partimize daha çok katkı sağlamak, üye sayılarını artırmak destek olmak için başlatılan bir memleket hareketidir. Ve ulu önderimiz M. Kemal Atatürk'ü sevmeyen, saygı duymayan önderimize hakaret eden karalayan ve ilkelerini benimsemeyenler dışında herkesi kucaklayan bir düşünce yapısı var. Ürkek ve yetersiz bir muhalefet yapmış olduğunu ve sürekli kendi iç çekişmelerimizle dedikodu üreten insanlar topluluğu olduğumuzu düşünüyorum. Bunun yerine iktidar karşısında daha etkili proje üreten eyleme gecen bir parti olması yönünde hiç bir çalışma olmadığını düşünüyorum. Sadece masa başı politika izlediğimizi, sokağa, tabana, köye, kırsala, taşraya inmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnsanlara kendimizi partimizi Önderimiz M. Kemal'i ve düşüncelerimizi birebir halkın içine girerek dokunarak ifade gerektiğini düşünerek başlatılmış bir memleket hareketidir."