Göğüs estetiği, günümüzün güzellik algısı içerisinde kadınlar en fazla değer verdiği konulardan bir tanesini oluşturuyor. Bu yüzden de göğüs bölgesinde yaşanan herhangi bir sorun birçok kadının sosyal hayatına doğrudan etki yapıyor. Stres ve bunalıma kadar sürükleyen bu sorunlardan kurtulmak için ameliyat sıklıkla tercih edilen bir yöntem halinde.

Göğüsle ilgili yaşanan sorunların başında ise meme sarkması problemi yaşıyor. Meme dokusu ile göğüs duvarının birbirine bağlayan bağların gevşemesi ile oluşan meme sarkmasını birden fazla nedeni olabiliyor. Hamilelik, süt verme, sık yaşanan kilo problemleri, yaşlanmaya bağlı sarkma, menapoz gibi durumlar kadınlarda meme sarkması oluşmasının nedenleri arasında bulunuyor.

Meme sarkmasından kurtulmak için en fazla tercih edilen yöntem ise meme dikleştirme ameliyatı oluyor. Meme dikleştirme ameliyatı göğüs estetiği türleri içerisinde her yıl sayısı artış gösteren bir ameliyat. Meme dikleştirme ameliyatının nasıl bir ameliyat olduğu ve nasıl yapıldığı kafalarda farklı soru işaretlerinin nedeni haline gelebiliyor.

Meme dikleştirme ameliyatı yaklaşık 1 ila 3 saat arasında değişen bir süre zarfında ameliyathane ortamında gerçekleşir. Çoğu zaman genel anestezi uygulanıyor olsa da doktorun tecrübesine bağlı olarak lokal anestezi de tercih edebiliyor. Memenin durumuna göre de dikleştirme ameliyatları 3 farklı tür olarak karşımıza çıkıyor.

1-Hafif Dereceli Meme Sarkmaları

Hafif dereceli meme sarkmaları, meme dikleştirme ameliyatı türleri arasında nispeten daha kolay bir tür. Meme hacminin küçük olduğu ve sarkmanın da hafif olması durumunda memenin altına yerleştirilen bir protez sarkma problemini çözmek için yeterli bir yöntem.

2-Orta Dereceli Meme Sarkmaları

Meme bölgesinin alt kısmında fazlalık varsa memenin dikleştirilmesi için bu bölgedeki cilt çıkarılır. Ardından ise meme ucundan aşağısına kadar uzanacak ek bir iz oluşturulur. Bu sayede de meme sarkması sorunu çözüme kavuşturulur.

3-İleri Dereceli Meme Sarkmaları

Meme dikleştirme ameliyatı türleri arasında zorluğu en fazla olan ameliyat türü denebilir. Ameliyat esnasında ve sonrasında da zor bir süreç olan ileri dereceli meme sarkmalarında, meme başı ve çevresi düz bir hat şeklinde çıkarılır ya da "t" şeklinde çıkarılır ve gerekli operasyon yapılır. Ek olarak meme içine kan toplanmasını engellemek için drenler kullanılır.

Meme dikleştirme ameliyatlarındaki bir diğer önemli detay ise estetik cerrah. Ameliyat türünüz hangisi olursa olsun, göğüs estetiği konusunda uzman ve tecrübeli bir estetik cerrah ile çalışmak size fayda sağlayabilir. Hem ameliyat öncesi hem de sonrasında oluşabilecek sorunlara müdahale edip yanınızda olacak bir estetik cerrah sayesinde bu süreci çok daha kolay atlatmanız olası.

Editör: Pusula Gazetesi