Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Akarca mahallesinde oturan ev hanımları başta Afrin'de operasyonda görev alan askerler olmak üzere ülkenin dört bir yanında ki askerlere manevi destek vermek ve soğuktan üşümemeleri için ilmek ilmek işledikleri bereleri ve boyunluk örüyor. Örülen bere ve boyunlukların en kısa zamanda askerlere ulaştırılacağı belirtildi.

Ereğli'ye bağlı Akarca Mahallesi Ressam Zeki Osman Oral sokak üzerinde oturan ev hanımları,

Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen operasyona katılan askerlere manevi destek sağlamak, TÜRK halkının yanlarında olduğunu hissettirmek ve soğuklardan korunmaları için bere örmeye başladı. Saliha Karaahmetoğlu, Gülcan Karaahmetoğlu, Mihriye Yavaş, Zübeyde Aruz ve Neşe Yılmaz tarafından İlmik ilmik işlenen örgülerle hazırlanan berelerin en kısa sürede askerlere ulaştırılmak üzere gönderileceği ifade edildi.

ONLAR ÜŞÜMESİN DİYE YAPABİLDİĞİMİZ KADAR YAPACAĞIZ

Bere ören Saliha Karaahmetoğlu, Afrin başta olmak üzere vatanın dört bir yanında görev yapan askerlere manevi destek vermek amacıyla gönüllü olarak bu işe başladıklarını söyledi. Saliha Karaahmetoğlu konuşmasında "Bu bereleri Afrin'de askerlik yapan askerlerimiz için, onlara katkı sağlamak için, soğuktan korumak için yapıyoruz. Onlar bizleri korumak için askerlik yapıyorlar. Bizlerde onlara küçük de olsa katkı yapıyoruz. Bütün hayırseverleri de davet ediyorum. Burada şu anda mahalleden arkadaşlarım var. Kızım ve gelinim var. Onlarla beraber yapıyoruz. Berelerden yapabildiğimiz kadar yapacağız. Gönüllü olanları hayırseverleri bere yapmak isteyenleri de davet ediyoruz" dedi.

DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ, BİZLERDE HEM DEVLETİMİZİN HEM DE ASKERLERİMİZİN YANINDAYIZ

Annesi Saliha Karaahmetoğlu ile birlikte ilmik ilmik bere ören Neşe Yılmaz'da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok güçlü bir devlet olduğunu, millet olarak da kendilerinin her zaman devletinin ve askerinin yanında olduğunu kaydetti. Halk olarak sevilerini ve manevi desteklerini göstermek istediklerini ifade eden Neşe Yılmaz "Ülke genelinde bizler çeşitli illerde yapıldığını duyduk. Aile olarak çok hoşumuza gitti. Bizlerde sevgimizi bizleri koruyan askerlerimize iletebilmek için Destek olmak istedik. Bu Ülke genelinde başlatılan halk desteğine halk kampanyasına Ereğli halkı olarak katkımız olsun istedik. Komşularımız, akrabalarımızla birlikte bizlerde başladık. Devletimizin askerlerimizin her ihtiyacını sonuna kadar tümüyle karşıladığını bilincindeyiz. Türkiye halkı olarak. Türkiye Cumhuriyeti olarak çok güçlü bir devletimiz var. Biz sadece halk olarak sevgimizi iletebilmek için, devletimize ve askerlerimize ulaştırabilmek için bu örgüleri ilmek ilmek yapıyoruz. Onlara aslında manevi desteğimizi, halk ve devletin el ele olduğunu göstermek için yapıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Annelerinin bere ile manevi destek verdikleri askerlere Mina Karaahmetoğlu, Hilal Yılmaz ve Beril Yılmaz' da 'En büyük asker bizim asker' sloganı ile askerlere destek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi