Aralarında Galatasaray, Haydarpaşa, Vefa, Pertevniyal Liselerinin de bulunduğu köklü bir tarihi, kurumsal kültürü ve geleneksel yapısı olan on beş devlet lisesinin vakıfları düzeyinde temsil edildiği Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi'nin (TEVDAK) tarafından yürütülecek, "Toplumun Okulları" adlı Avrupa Birliği (AB) projesinin açılış toplantısı, dün İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Galip Vardar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. TEVDAK üyesi, Türkiye'nin ilk bağışı okulu olan ve 1938 yılında eğitim-öğretime başlayan Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'ni, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Mücella Pamay, Esra Hacıoğlu ile mezunlarından Dr. Öğretim Üyesi Hakan Kaya ve Dr. Öğretim Görevlisi Şafak Gök temsil etti.

TEVDAK, TÜRKİYE'NİN 15 ABİDE OKULUNUN GÜÇ BİRLİĞİ...

TEVDAK üyesi okulların güçlendirilmesi ve tanınırlığının arttırılmasına yönelik hazırlanan "Toplumun Liseleri" adlı AB projesinin tanıtıldığı toplantının açış konuşmasını TEVDAK Başkanı Erol Demirdöğen yaptı. Cumhuriyetin zeki, çalışkan ve yetenekli ancak ekonomik olanakları yeterli olmayan çocukları köklü bir camianın üyesi olarak hayata hazırlayan TEVDAK okullarının değerini vurgulayan Başkan Demirdöğen, "Toplumun Liseleri Projesi"nin Milli Eğitim Bakanlığı destekleri ile toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içerisinde yürütüleceğini belirtti. Toplantıda söz alan MEB Öğretmen Eğitimi önceki Genel Müdürlerinden Ömer Balıbey, "Vakıf okulları, mezunları, gelirleri, fonları ile zoru başarıyorlar. Bu 15 okul abide okul, anıt okul. Anadolu'nun başarılı çocuklarını bu ülke için yetiştirmek gibi çok önemli bir misyon üstleniyorlar. Dolayısıyla bu proje son derece önem arz ediyor. MEB'in proje sürecinde büyük destekleri olacağına inanıyorum. Bizler de bu sürecin destekçisi ve takipçisi olacağım" dedi.

Toplantının son konuşmasını ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yaptı. Başkan Sözen, konuşmasına, "Kuşaklar arasındaki kültür bağı ancak vakıflar aracılığı ile kurabilirsiniz. Kültür kimliktir, eğitim ise kültürü besleyen kaynaktır" sözleri ile başladı. Geleneğin güncel zenginliklerle beslenebilmesi ile gerçek anlamını bulacağını ifade eden Sözen, TEVDAK'ın çok önemli misyona sahip olduğunu ve çok daha geniş perspektifte yaklaşımlarla Türkiye'nin tüm okullarına dokunacak değerler üretmesi gerektiğini vurguladı. Sözen konuşmasını "Önemli olan bizi beraber kılacak ve kalıcı öğeler bırakmaktır." diyerek tamamladı.

MEHMET ÇELİKEL LİSESİ, MASA TENİSİNDE BİRİNCİLİK, DENEME YARIŞMASINDA MANSİYON KAZANDI

TEVDAK'ın Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve milli mücadelenin başlangıcının 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği masa tenisi şampiyonasında birinciliği Mehmet Çelikel Lisesi Erkek Takımı kazandı. Birincilik kupasını öğrenciler adına Mücella Pamay aldı. Deneme yarışmasında mansiyon alan Berat Yıldız'ın ödülü ise, öğrenciyi temsilen Esra Hacıoğlu'na takdim edildi.

Toplantı, TEVDAK aile fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi