Törene, Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından anma töreni başladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İstiklal Marşı´nın Kurtuluş Savaşı´nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek "İstiklal Marşı en bunalımlı en karanlık günlerde milletin bağımsızlık iradesine tercüman olmuştur. Elbette, zorlu mücadelenin şiirsel ifadeyle destanlaştırılması büyük bir sorumluluk gerektiriyordu. Milletimizin düşmana karşı yek vücut yaptığı bağımsızlık mücadelesini duygularla anlatmak, aktarmak çok zordur. Yazılacak marş acaba milletimizin verdiği bağımsızlık mücadelesini ne kadar
yansıtabilirdi? Bu duyguları kim, nasıl dile getirecekdi? Aslında milletimizin tüm hissiyatına tercüman olan biri vardır. Bu marşın harcında vatanımız için ölümü göze alabilenlerin teri, canı ve kanı var. Tüm mısraları, bütün bir milletin gönül birliğini yansıtmaktadır" dedi.
İstiklal Marşı´nın ulusal kimliğimizin, kişiliğimizin, birliğimizin ve özgürlüğümüzün simgesi olduğunu anlatan Girgin, şunları söyledi: "Asırlarca bağımsız olarak yaşamış milletimizin karakterini, ulusal ve kutsal değerlere olan bağlılığını anlatan bir destandır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ölümsüzleştiren İstiklal Marşı´nın, milletimizin heyecanını, ruhunu, vatana bağlılığını ve ideallerini yansıtan kaybolmaz değerlerimizin açık bir ifadesidir."
Vali Erdal Ata tarafından şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Editör: Pusula Gazetesi