Zonguldak madenlerinde hayatlarını kaybeden maden şehitlerinin yakınları, Soma ve Ermenek'teki maden facialarında ölen işçilerin 1 yakınına kamuda istihdam hakkı veren yasadan yararlanmak istiyorlardı.

Anayasa Mahkemesi, sadece Soma ve Ermenek'teki maden facialarında ölen işçilerin 1 yakınına kamuda istihdam hakkı veren yasayı, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bulan Zonguldak İdare Mahkemesi'nin kararını reddetmişti.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Yeni Adım Gazetesi'nde Gamze Taşdemir imzasıyla yayınlanan habere göre, Soma ve Ermenek'te hayatlarını kaybeden maden işçilerinin şehit sayılması ve ailelerinin bu haklardan yararlanmasıyla ilgili olarak, "Şehit madencilerimizin ailelerinin haklarına kavuşması için özel bir çalışma yürütüyorum. Ailelerimiz rahat olsunlar. Sonunda diğer şehitlerin ailelerine verilen hakları onlara da kazandıracağım. Biraz zaman alacak ama sonbahar gibi hayata geçeceğini düşünüyorum. Sabırlı olsunlar, bana güvensinler. Her zaman onların yanındayım. Bu sorunu çözersem sadece ben çözerim" demişti.

Hüseyin Özbakır'ın "Bu sorunu çözersem sadece ben çözerim" sözlerinin yanlış olduğu anlaşılınca Demirmedya internet sitesindeki haber "Bu sorunu partimizin desteğiyle Allah'ın izniyle halledeceğiz" şeklinde değiştirildi.

MEĞER ÖYLE DEMİŞ...

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan bu karardan sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, katıldığı bir televizyon programında "Çok arandım bu ara. Bu işi ben halledeceğim. Bak bunu ilk defa söylüyorum. Sanırım önümüzdeki Sonbaharda kadar ben çözeceğim" dediği ortaya çıktı.

Şehit madenci yakınları, "Anayasa Mahkemesi'nin reddettiği bir kararı Hüseyin Özbakır nasıl düzeltecek? Maden öyle bir gücü var, neden bizi sonbahara kadar bekletiyor?" diye soruyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi