Gündemin 7'nci ve 8'inci maddesinde iş yerlerinin kiralarıyla ilgili madde görüşüldü.

Meclise İYİ Parti Meclis Üyesi Vahdet Velioğlu'nun meclisin birinci birleşim toplantısında verdiği önerge görüşüldü.
Önergede 100'üncü Yıl Terminali'ndeki iş yerlerinin Corona Virüs sürecinde ekonomik olarak kötü durumda oldukları ve kira tutarlarının bir kısmının ya da tamamının alınmaması yer almıştı.

Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek oy çokluğu ile red edildi.

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova "Biz çekimser kaldık. Bu Zonguldak'ın büyük bir sorunu. Esnafın büyük bir sorunu var. Sizin burada bir kökten bir formül düşünmeniz gerekiyor. Sorunlar giderek büyüyor. Otobüs taşımacılığı ile ilgili konuşmak istiyorum. Bir öğrenci hareketi başlayacak. Otobüs fiyatlarının 2018'e çekilmesini öneriyoruz" dedi.

İYİ Partili Vahdet Velioğlu ise "Üniversitelerin açılmaması şehrin her sektörünü etkileyecek. Onun için sizin köklü bir çözüm bulmanız gerekiyor. Sizden bunu talep ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise "Biz de istiyoruz esnafımızı rahat ettirelim, biz göreve geldiğimizden beri esnafın yanındayız. Ama biz terminal esnafının sorunu varmış, lokantaların sorunu var. Bizim yetkimiz var diye total bir şey yapamayız. Bu hükümetimizin tasarrufunda bir şey olabilir. Biz hem pandemi süreciyle mücadele ediyoruz hem hizmet etmeye çalışıyoruz. Burada herkes taşın altına elini koyacak. Biz kira borcu olanlara kolaylık sağladık zaten" dedi.

Gündem maddesine AK Partili ve MHPli üyeler kabul, CHPli Üyeler ise çekimser oy kullandı.