Zonguldak Belediye Meclisi' nin Ağustos ayı 2'inci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste 9 gündem maddesi görüşüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gurubu, gündemin 6'ıncı maddesinde; kamu kurum ve kuruluşlarından taşınmaz mal satın alınabilmesi için Başkan Alan'a yetki verilmesi oylamasında çekimser oy kullandılar.

KAYINOVA: "BİZ BUNLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BUNLARI GÖRDÜK"

CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova, Başkan Alan'a yetki vermeleri konusunda çekimser oy kullanacaklarını belirterek şöyle konuştu;

"Beraberinde buradaki, sizin bu tür adımları meclise getirmeniz üstünden sadece bizim değil tüm beraberinde tüm kamuoyunu bilgilendirme şansı yaratıldı esasında. Bize bu anlamda verilen denetim görevine itafen, kamuoyunda denetsel yetkisini, basının da kamuoyunun da denetsel yetkisini sanki baypas eden bir buluş ortaya çıkıyor. Biz size bu yetkiyi veririz, ancak ne zaman, nerede, kime nasıl kullanacağınıza, aldığınız yerler neresi olacak bilemiyorum. Bunları kime vereceksiniz, hangi cemiyete, hangi cemaate vereceksiniz. Biz bunları Büyükşehir Belediyesinde bunları gördük. Şu anda Türkiye'de bunlar konuşulur vaziyette. O yüzden bir size burada çekimser olmak zorundayız."

ALAN: "KAYGILARINIZA, DÜŞÜNCELERİNİZE SAYGI DUYUYORUZ AMA GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN"

Başkan Alan, CHPlilere görüşleri için teşekkür ederek "Kamu kurum ve kuruluşlarında taşınmaz mal satın almak için böyle bir yetki istedik. Zaten böyle bir alım yaptığımız zaman, kamu kurum ve kuruluşu olduğu için, bunlardan zaten ister istemez bütün Zonguldak'ın haberi olacak. Hızlı hareket etmek için böyle bir karar aldık. Kaygılarınıza, düşüncelerinize saygı duyuyoruz ama o konuda gönlünüz rahat olsun. Biz Zonguldak Belediyesi'ni, seçilmiş meclis üyelerini, kendimizi sıkıntıya sokacak şeylerde olmayacağımızı başından beri zaten taahhüt ettik. Ben görüşlerinize teşekkür ediyorum" dedi.

CHPlilerin çekimser oy kullandığı gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Pusula Gazetesi