Mavi yumurta, iş fikirleri arasında en az riske sahip olan yeni girişim alanlarından biri olabilir. Normal yumurtaya göre farklı bir görünüme sahip olan mavi yumurtanın, masrafları kendini amorti edecek boyuttadır. Büyük kayıplar olmadan, orta düzeyde gelir elde edilebilecek fırsatlar sunacaktır.

Mavi Yumurta Satışı Nedir?

İşletmecinin kendi sermayesi üzerinden satışa sunabileceği mavi yumurta, kolay iş alanlarından biridir. Özellikle renksiz yumurtaya oranla farklı görünümü ve niteliğiyle ilgi çekicidir. Satış alanında fark yaratacak bir görünüşü olduğu kadar, gen yapısındaki ilginçlikte sevilen tüketim ürünlerinden biri olmasını sağlamaktadır. Normal süreçte bir tavuğun yumurtasının oluşumu 26 saat sürmektedir. Mavi renkte olan yumurtalar da bu süreçte oluşmakta ancak; tek fark olarak gen aktarımında farklılıkların olmasıyla mavi rengi almasıdır.

Kabuğun renginin bu şekilde olması, yeni giriş alanlarında az masrafla orta düzeyde bir gelir elde edilmesini sağlayacak olmasıdır. Kendi sermayeniz üzerinden satışa sunarak, renksiz yumurtadan daha ilgi çekici olan bu cinsle girişim alanını genişletebilirsiniz.

Mavi Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Mavi yumurta, zengin ve sevilen bir yumurta cinsidir. Ayrımı sadece selenyum, B vitaminleri ve protein açısından zengin olmasıdır. Üretiminin kolay olması sadece tavuk cinsinden kaynaklıdır. Diğer yumurtayla neredeyse hiçbir farkı olmasa da, kaliteli protein grubu açısından normalin üstündedir. İlk 6 saat yumurta renksiz olarak oluşurken, 20 saat boyunca mavi rengini sergilemeye devam etmektedir. Gen yapısından kaynaklı diğer yumurtalardan ayrılan bu yumurta cinsi, dünyada tercih edilen besin grupları arasına yer almaktadır. Mavi renginin verdiği özel görünüm, zengin vitamin ve protein etkisiyle zaman içerisinde piyasada daha fazla yer alacağı ön görülmektedir.

Mavi Yumurta Satışı Ne Kadar Kar Ettirir?

KOSGEB tarafından sunulan hibe üzerinden sermaye alınarak, girişimi yapılabilen yumurta, aylık ortalama olarak 10.000 TL kazandıracak düzeydedir. Normal yumurtaya oranla daha fazla kar ettireceği kesinleşmiş olan bir yatırım alanı olarak, yeni iş girişimcileri için ideal olabilecektir. Eşi benzeri olmayan ve yeni keşif edilen bu alanda üretim yaparak satışa sunabilirsiniz.