Zonguldak'tan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nin de ortak olduğu projede, Ankara'dan Impark Bilişim Firması, İtalya'dan IlMilliepidi,Belçika 'dan LogopsycomSCS adlı kurumlar proje kapsamındaki üretimleri değerlendirme fırsatı buldular.

Proje koordinatörü Özlem Kaplan, "Mavi Platform" projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Günümüzde uzaktan eğitim ve çevrimiçi öğrenme giderek yaygınlaşmakta ve çevrimiçi derslere kaydolan öğrenci sayısı artmaktadır. Buna paralel olarak eğitim ve öğretimde gerek yazılım gerekse donanım teknolojilerinin kullanımı önem kazanmaktadır. Kurumlar kendi akademik standartlarına, müfredatlarına ve değerlendirme araçlarına uygun bütünleşik eğitim yazılımlarına ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde özel eğitime muhtaç çocukların eğitiminde ve özellikle eğitim materyallerinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği Koordinatörlüğü kapsamındaki Mavi Platform projesi büyük önem taşımaktadır.

Projemiz kapsamında hazırlayacağımız Learning Management System ile bu sorunların çözümüne basit ve pratik çözümler getireceğimize inanıyoruz. Sistemimizin yapısı engelli öğrencilerimizin gözüyle ele alınacak, onların yapısına uygun olarak hazırlanacak, kullanım kolaylığı, etkileşim ve işbirliğini göz önünde bulunduracaktır. Sistemimiz Milli Eğitim Bakanlığının Özel Eğitime Muhtaç çocuklara uyguladığı müfretadın tamamını ve çok daha fazlasını içerecektir."

Paydaş eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Önder Küçüköner ise, yaptığı açıklamada, "Mavi Platform projesi özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara uygulanan müfredat programı,hedef ve davranışlarının tamamı yer almaktadır. Tüm dersler animasyonlar,oyunlar ve etkileşimli eğitim içerikleri ile desteklenmektedir. Hazırlanacak sistem sınırsız erişime açık olacaktır.Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği'ne ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyor, 4-5 Nisan 2019'da İtalya'da gerçekleştirilecek olan değerlendirme toplantısını heyecanla bekliyoruz. Ayrıca derneğimizin ortak olarak İspanya Ulusal Ajansına sunduğu Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Okul Eğitimi Projesi 'Avrupa Kültürel Mirası:Eğitim İçin Bir Kaynak' kabul edilmiştir.Proje kapsamında İspanya,İtalya, Romanya ve Türkiye'den beş farklı kurum kültürel mirasın eğitime entegrasyonuüzerine çalışmalar yürütecektir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi