Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Merkezi tarafından Zonguldak'ın tek mavi bayraklı plajı olan Kapuz Plajı'nı denetlemeye gelen müfettiş Gülşen Narin, plajı iğneden ipliğe denetleyerek, plaj hakkında geçer not verdi.

Denetim sonrasında açıklamada bulunan Mavi Bayrak Müfettişi Gülşen Narin, "Kapuz Plajı, doğal güzellikler bakımından Türkiye'nin sayılı plajlarından biridir. Plajın bu sezon geç başlamasına rağmen hiç bir eksik göremedik" dedi.

Müfettiş Gülşen Narin, daha sonra Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu yıl Kapuz Plajı tesisleri bir süre sürüncemede kaldı, bu bizim çalışmalarımızı çok etkiledi. Normalde her yıl Mart ayında başladığımız çalışmalara, Haziran ayının ortasına doğru başladık. 15 gün kadar kısa bir sürede çalışmalarımızı bitirerek, halkımızın hizmetine hazır hale getirdik. Bizim için önemli olan, halkımızın rahat ve güvenilir bir ortamda denize girmeleri ve dinlenebilmeleridir. Önemli olan insan sağlığıdır inşallah kazasız-belasız, hayırlı bir sezon geçiririz. Plajımızı denetlemeye gelen mavi bayrak müfettişi, yapılan çalışmalarımızı beğendi ve teşekkür etti. Tabi bizim açımızdan aslında çok eksiklerimiz var, bu eksiklerimiz de çalışmalarımıza geç başlamamızdan kaynaklanmıştır. Çünkü bu sene sırf engelli vatandaşlara yönelik yeniliklerimiz olacaktı, en az üç tane engelli yüzer şezlong alınıp girişten sahile kadar engelli yürüyüş parkuru yapılacaktı, aynı zamanda bahçemizde ağaçların arasına dinlenme masaları koyup çevre düzenlemesi yapılacaktı. Bunları hayata geçiremediğimiz için üzgünüm, ancak seneye nasip olursa Kapuz Plajı'nın çehresini değiştireceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi