Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği "Matematikle Eğleniyoruz Projesi" kapsamında Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyü'nde eğitim-öğretim veren Çatak Ortaokulu öğrencileri, matematikle eğlendi.

Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri Abdulkadir Boloğur, Aylin Eser, Beyza Aydoğan, Cansu Aldıbaş, Feyza Yamaç, Gamze Uludağ, Merve Nur Harıkçı, Tuğba Aydemir ve Ümmühan Kahraman, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında öğrencilere matematiği sevdirmek, onlara matematiğe farklı bir boyuttan baktırmayı sağlatmak ve temelinde matematikle eğlenmelerini sağlamak amacıyla "Matematikle Eğleniyoruz" adlı projelerini gerçekleştirdiler.

Çatak Ortaokulu öğrencileri, projede yer alan; bilgi yarışması, film gösterimleri, matematik esas alınarak hazırlanmış zeka oyunları ve daha birçok oyunla birlikte hem eğlendi, hem de öğrendi.

Projenin kapanış kısmında öğrencilerle röportajlar yapıldı. Genel manada tüm öğrenciler bu projeyi faydalı bulduğunu ve bu proje sayesinde çok eğlendiklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi