Bu nedenle düzenli şekilde kullanılması istenilen etkinin elde edilmesini sağlamaktadır. Japonya'da üretilmekte olan yeşil çay yapraklarından elde edilen toz halindeki çay günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.

  • Detoks etkisi sağlamaktadır. Bu nedenle zayıflama döneminde özellikle vücutta bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını matcha tozu sayesinde sağlayabilirsiniz.
  • Kansere karşı önleyici etkiye sahiptir.
  • Kolesterol üzerinde düşürücü etkisi bulunmaktadır.
  • Konsantrasyon ve hafıza düşüklüğü yaşayanlarda özellikle güçlendirici etkiye sahiptir.
  • Antioksidan özelliği bakımından diğer bitkilere karşı beş kat daha fazla antioksidan etkisi sağlamaktadır.
  • Yağ yakıcı etkiye sahip olması zayıflama döneminde yağların yakılmasını ve daha kısa süre içerisinde zayıflama konusunda etkili olunmasını sağlamaktadır.
  • Enerji verici özelliği bulunmaktadır. Bu sayede kişilerin gün içerisinde daha hareketli ve enerjik olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Yaşlanmaya karşı önleyici etkiye sahiptir.

Matcha Çayı Nasıl Demlenir?

Özel olarak denemekte olan çayı demlemek isteyenler özellikle bambu ile demleme durumunda daha yüksek aroma ve tada sahip olabilirler. Bu nedenle imkanı olanların bambu ile demleme işlemi yapması gerekir. Bunun yanı sıra evde matcha çayı demleme işlemi yapmak isteyenler özel demleme yöntemini kullanabilirler.

İlk aşamada öncelikle bir fincan içerisine bir çay kaşı toz eklenerek üzerine bir-iki damla sıcak su eklenmektedir. Daha sonrasında karışım homojen hale gelecek şekilde karıştırılmaktadır. Daha sonrasında üzerine fincanı tamamen dolduracak şekilde 80-85 derecedeki sıcak su eklenmektedir. Karıştırma işlemi devam ettirilerek köpük oluşumu sağlanmaktadır. Yeterli miktarda köpük oluşumu sağlandıktan sonra çay içime hazır hale getirilmektedir. Matcha tozu nerede bulunur ile ilgili merakınız varsa bir araştırma ile nette kolayca bulabilirsiniz.

Matcha Tozu Nasıl Hazırlanır?

Japonya'da üretilmekte olan yeşil çay yapraklarından hazırlanmaktadır. Özel olarak üretilmesi ve içeriğinde bulunan aroma ve kokunun daha etkili olmasını sağlamaktadır. Çay yapraklarının toplanmadan 15 gün boyunca bölgede bırakılması klorofil oluşumunu sağlamaktadır. Bu sayede yaprakların daha koyu yeşil ve farklı bir aroma ya sahip olması sağlanmaktadır.

Yaprakların toplanmasının ardından özel olarak işlem yapılmaktadır. İlk aşamada toplanan yapraklara buhar uygulanarak daha sonrasında kurutma işlemi yapılmaktadır. Kurutma işleminin ardından sap ve damarlar ayıklanarak elde edilen kısım öğütme işlemi ile hazır hale getirilmektedir. 100 gr için öğütme işlemi yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. Bu sürenin kısalması durumunda özellikle tüketimi sırasında çaydan yanık kokusu gelmektedir. Bu nedenle matcha tamamen özel olarak yapılan üretim işlemlerinin ardından kullanıma hazır hale getirilen toz ve pek çok farklı faydası nedeniyle tercih edilmektedir. Ayrıca matcha tozu kullanıcı yorumlarını çeşitli yorum sitelerinde okuyabilirsiniz.

Matcha Tozu Satışı

Kilogram üzerinden yapılan hesaplamalar sayesinde belirlenen uygun fiyat seçeneği üzerinden satışa sunulan ürünü kullanmak isteyenler internet üzerinden sipariş vererek satın alabilirler. Gram üzerinden yapılan satışlar sayesinde ihtiyaç duyduğunuz miktarda seçeceğiniz ürün seçeneği ile matcha tozu satın alma işlemi yapabilirsiniz. Online olarak verilen siparişler kısa süre içerisinde kargo ile adrese teslim edilmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi