Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile "TOBB Çaycuma Gıda Tarım Meslek Yüksek Okulu" yapım protokolü ve ekonomiye değer katan işadamlarına plaket törenine katıldı. Hisarcıkoğlu'nu, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanları, çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile işadamları karşıladı.

Açılış konuşmasını geçekleştiren Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, şunları söyledi:

"TOBB'un '81 İle 81 Okul Projesi' kapsamında yapacağı proje kapsamında Çaycuma Meslek Yüksekokulu'na Gıda Tarım Meslek Yüksekokulu yapılacaktır. Başta okulun hayata geçmesinde destek olan TOBB Başkanımız ve tüm Oda Başkanlarımıza teşekkür ederim" dedi.

TURPCU: "İLİMİZE YENİ BİR ÜNİVERSİTE KONUSUNDA DESTEK İSTİYORUZ"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, konuşmasının başında ilçeye meslek yüksekokulu kazandıracak olan TOBB ve Oda Başkanlarına teşekkür ederek, "Bölgemizde ulaşımda, özellikle havaalanımızın açılaması konusunda sıkıntı var. İç hatlara açılmasını bir an önce temenni ediyorum. Ayrıca ilimize yeni bir üniversite açılaması için meclise kanun teklifinde bulundur. Üniversite olarak yetersiz olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda çalışmalar yapılmasını temenni ediyorum. TOBB, Türkiye'de birçok üniversiteye katkı vermiştir. İnşallah ilimize yeni bir üniversite kurulmasına da vesile olur. Bu vesile ile bölgemizde istihdam sağlayan tüm sanayicilerimizi şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum" dedi.

ULUPINAR: "İÇ HATLARIN AÇILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Çaycumalıların hiçbir siyasi görüş ayırımı yapmadan aynı otobüse binebildikleri için başarıyı yakaladıklarını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Çaycuma, ulaşım ve arazi olarak artı değerlere sahiptir. Arazisi yatırıma müsaittir. Bölgenin en büyük projesi Çaycuma'dadır. Buranın insanında mücadele ruhu vardır. Rifat Sarsık'ı ayrıca tebrik ediyorum. Konuşmuyor, ama iş üretiyor. Bir kişiye ekmek verebilmek kolay değildir. Filyos Projesi bittiği zaman 40 bin civarında bir istihdam olacak. Yol ağlarımız genişleyecek. Havayolu şirketleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçuşlar bizim için gündemde. Biz THY ile de görüştük. Daha önce yurt içi denemesi oldu, ama çalışmadı. Çünkü Sabiha Gökçen araba ile de yakın. Ancak Atatürk Havalimanı çok yoğun, biliyorsunuz. Ümit ediyorum, en kısa zamanda bu isteğimiz gerçekleşir. Atatürk Havalimanı'na uçtuğumuz zaman destek olup yaşatmak da bize bağlı. Daha önce başlatılan uçuşlarda yolcu olmadı. Biz bunların takipçisi olacağız. Ben ekonomiye katkı veren tüm işadamlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: "RIFAT SARSIK KONUŞMAZ, İŞ YAPAR"

Çaycuma'ya her geldiğinde ilerleme gördüğünü belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, şunları söyledi:

"Bir arda hareket edersen, rahmet ve bereket görürsün. Herkes ayrı bir çekerse, o zaman zahmet görürsün. Farklı siyasi görüşte olup da hep birlikte hareket etmenin bereketini Çaycuma'da görüyorsunuz. Birlikte hareket etme kültürünü ülke insanları olarak yoklukta yapıyoruz. Varlıkta yaptığımız zaman her zaman kazanırız. Rifat Başkan, çok konuşmaz, iş yapar. Benim için önemli olan da bu. Her geldiğimizde burada hayırlı bir işe vesile olduk. Bu yapacağımız okulu bitirdikten sonra diğer ilçelere okul yapma sözünü buradan veriyorum.

Filyos Vadisi'nde limanla başlayan proje kaliteli bir karayolu, demiryolu ve kaliteli bir uçuşu sağlayacak havayolu beraber gelecek. Sanayi kenti gelecek. Bu şartlara rağmen Yurtbay Seramik gibi markalar çıkartıyorsunuz. Sizin içinizden çıkan bir markalaşma. Manda yoğurdunun coğrafi işareti için müracaat edildi. İnşallah bu da alındıktan sonra artık dünya arenasına çıkması sağlanacak. Markalaşma olmadan şehirlerin büyümesi mümkün değil. Bugün 3 tane ürünümüz coğrafi işaret aldı. Antep baklavası, Aydın'ın inciri, Malatya'nın kayısısı... Manda yoğurdu da coğrafi işaret aldıktan sonra dünyaya tanıtma adına dünya arenasına çıkacağız. Bize ne vazife düşerse, biz katkı vermeye hazırız. Benim görevim, sizlerden gelen şikayetleri ve önerileri ilgili yerlere aktarmaktır. 2017 yılından başından sıkıntı olduğunu ve herkesin topladığı aidatı havuza atmasını istedik. Bunları üyemize kredi olarak verdik. KOSGEB aracılığı ile sıfır faizli kredi firmalarımıza sağlandı. Kredi mevduat Kurumundan üyelerimize kredi kefil limitini artırdık. Odalar daha ne yapacak? 1 milyon sürekli üyemiz var. 600 bin firmamız bu fırsatlardan istifade etti. 15 Temmuz'u hatırlayın. Başımıza bir felaket geldi. Benim Oda Başkanlarım dahil herkes ertesi sabah işinin başındaydı. Dünyada başka ülkenin başına gelse, inanın devlet daireleri bir hafta açılmazdı. Bir ertesi gün üretime devam ettik. Almaya-satmaya devam ettik. Hayat durmadı. Normalleşmenin bize bir ekonomik maliyeti oldu. Ben 'bu işi yapanların Allah belasını versin' diyorum, ama bu bizim için bir imhandı. Ve bu imtihanı millet olarak verdik. 15 Temmuz gecesi hangi etnik grup ve siyasi partiden olursa olsun bütün millet sokaktaydı. Millet olarak hepimizin ortak yazdığı bir zaferdir. Özel sektörün tamamı ödül almaya hal ediyor. Hepinizden gurur duyuyorum. Allah önümüzdeki yılda daha fazla istihdam ve daha fazla kazanç sağlanmayı nasip etsin."

BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven ise, konuşmasında, TOBB ile birlikte anılmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Çaycuma, bizim yönetim olarak en iyi anlaştığımız ve yardım gördüğümüz ilçemizdir. Zonguldak, maden ve sanayi ile öndedir. Tarım ve gıda ile öne çıkan ilçemiz ise Çaycuma'dır. Dünyada tatlı su kaynakları bir numara, gıda ve tarım iki numaradır. Bunlar savaşların çıkma sebebidir. Özellikte TOBB'un Gıda Tarım Meslek Yüksekokulu'na sponsor olması açısından kendisine müteşekkiriz" dedi.

Ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven ile Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık arasında okulun protokolü imzalandı. Törende, Çaycuma ekonomisine katkı veren işadamlarına teşekkür plaketleri protokol tarafından verildi.

Çaycumalı manda yoğurdu üreticisi Aynur Abla tarafından Hisarcıklıoğlu'na soğutmalı kapta manda yoğurdu ile Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın tarafından yerli fındık hediye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi