Sağ ve sol kapılar için uygun kullanımı mevcuttur.. Metal kapı, ahşap kapı ve cam kapılar için kullanımı uygundur. Manyetik kapı tutucu dayanıklı bir gövde yapısına sahiptir. Ayrıca access sistemler için uygundur.

Manyetik kapı tutucuları yukarıda da bahsettiğimiz gibi çoğunlukla kapatıcılı yangın kapılarında kullanım görmektedir. Ürün iki parçadan oluşmaktadır. bunlardan bir parçası tokmak şeklindedir (benzemektedir). Fakat tüm tutucuların 2 parçası yoktur. Bazıları tek parçalı olarak kullanılabilmektedir. Bu tür kapı tutucuları zemin üzerinde kapı tutucu ve duvar tipi kapı tutucu olarak bulunabilmektedir. Ve piyasa üzerinde uygun satış fiyatı ve de imkanları mevcuttur. Bu kapı tutucuların çıkış butonları yüzey tip ve gömme tip olarak 2 farklı sınıfa ayrılmıştır. Aynı şekilde acil çıkış butonları da cam kırma tip ve de resetlenebilir tip olmak üzere 2 tiptir.

Ayrıca çıkış butonları iki yüzey ve bir gömme tip olmak üzere üç çeşittir. Kablo geçiş aparatları kullanıcının isteğine göre ya yüzey tip kablo geçiş aparatları ya da gizli tip olarak kullanılabilmektedir. Manyetik kontaklar ikişer ikişer yüzey tip ve gömme tip olarak toplam da dört çeşittir. Genel olarak bu özelliklere sahip manyetik kapı tutucu yangın kapılarında özellikle acil durumlar için epey önem taşımaktadır. Daha düşük özelliklerde olan ya da yine aynı bu özelliklerde olan manyetik kapı tutucuları günlük hayatta, evlerde ahşap ya da cam kapılar için de uygundur.

Özellik

  • Manyetik kapı tutucu duvar tipi montaja uygunluk göstermektedir.
  • Çalışma prensibi olarak incelendiğinde fail safe yani enerji bulunduğu vakit kilitlenme özelliğine sahiptir.
  • 35 kg'a kadar varan tutma gücüne sahiptir.
  • Ek olarak yangın sistemleri ve geçiş sistemleri için uygundur.

Teknik Özellikler

  • Bu kapı tutucu ürünlerin çalışma voltajı durumu 24 V DC'dir.
  • Çalışma esnasında çektikleri akım ise 60 mA olarak ayarlanmıştır.
  • Kapıyı tutma gücü 80 Ibs yani kg açısından 35- 36 kg tutma gücüne sahiptir.
  • Ayrıca bu kapı tutucuların istenildiği vakit kapıyı serbest bırakma butonu mevcuttur.

Daha detaylı bilgi için : www.netatek.com.tr

Editör: Pusula Gazetesi