Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi, Karakum Mevkiinde bulunan kıyı ve sahil şeridi üzerindeki Manolya Park Cafe Restaurant'ın ihalesini 15 Şubat 2019 tarihinde 33 bin 330 lira artı KDV ile kazanan Trabzonlu Öğün Yemek şirketi o günden bu yana tek bir kira bile ödemedi.
Bu yetmiyormuş gibi Trabzonlu Öğün Yemek firmasına 100. Yıl Terminalinin hemen karşısındaki alan aylık 2 bin lira artı KDV'ye kiralandı. Toplam kira 35 bin 330 lira artı KDV oldu. Kiracıya 19 Temmuz 2019 tarihinde yer teslimi yapıldı. Ancak bununla ilgili bir ödeme de yapılmadı.
Öğün Yemek, tesisi açık çay bahçesi olarak kullanmak ve açık havada düğün yapmak için bin takım yatırımlar yaptı. Yaklaşık 313 bin 789 lira tutan bu masraflar da kiradan düşüldü. Yani Öğün yemek, daha çok kazanmak için yaptığı yatırımın parasını İl Özel İdaresi'nden almış oldu.
Öğün Yemek ile İl Özel İdaresi arasında ilave işlerin yapılması için taraflarca 21 Şubat 2019 tarihinde süre uzatımı tutanağı imzalanarak 5 ay süre uzatımı verildi. 119 bin 800 liralık imalat yapıldı. 19.07.2020 tarihinden 01.02.2021 tarihi itibariyle 128.003,53 TL kira borcu ortaya çıktı.
Öğün Yemek bu parayı da ödememek için yapıp yıktığı tuvalet maliyetini öne sürdü. Yıkılan tuvalet için 128 bin liralık kira borcu da silindi. Böylece İl Özel İdaresi'nin Öğün Yemek'ten kira alacağı kalmadı. Öğün Yemek, sözleşmeyi feshetmek için para istemeye başladı.
Gelişmeler karşısında şaşkına dönen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın Öğün Yemek yetkililerini uyardığı, gerekirse Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunacağını ve kolluk güçleriyle Manolya Parkı boşalttıracağını söylediği belirtiliyor.
Dönemin Zonguldak Valileri Ahmet Çınar, Erdoğan Bektaş ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın Öğün Yemek firmasıyla nasıl böyle bir sözleşme yaptığı ve firmaya bu imtiyazların neden tanındığı merak konusu oldu. Olayın arkasındaki siyasinin kimliği merak ediliyor.

manolya-park-ve-kafede-yikim-var
Manolya Park ve Kafe'de yıkım var