TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele edecek olan Zonguldakspor'da kriz devam ediyor. Geçtiğimiz sezondan futbolcuların alacakları nedeniyle TFF tarafından Zonguldakspor'a verilen transfer yasağı kaldırılamadı. Yönetim sıcak para arayışlarını sürdürürken, 2 Eylül tarihinde sona erecek transfer dönemi sona erecek. Ancak Zonguldakspor 1 Eylül'de ligin ilk maçında Manisa FK ile deplasmanda karşılaşacak.

Zonguldakspor'da yeni transferlerin yanı sıra mevcut 5 futbolcunun lisansları henüz çıkarılamadı. Zonguldakspor Manisa FK ile oynayacağı maça lisansların çıkarılamaması nedeniyle çıkamama duruma söz konusu. Yönetim 450 bin lirayı bularak lisansları çıkarmak istiyor. Ancak gerekli sıcak parayı bulamıyor. Kentin mülki amirleri ve iş adamları ise sessizliğini ve ilgisizliğini sürdürüyor.

CUMA VE PAZARTESİ KRİTİK GÜN

Zonguldakspor 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle resmi daireler kapalı. Ancak TFF Lisans bölümünün kulüpler için açık olması bekleniyor. Zonguldakspor 450 bin lirayı Cuma günü bulursa yeni transferlerin lisansını çıkarabilecek, Manisa'ya yenileri götürebilecek.

Ancak yönetim 450 bin lirayı Cuma günü TFF'ye yatıramaması halinde ise Zonguldakspor mevut futbolcular Kaleci Sinan Ören, Kaleci Mustafa Söylemez, Kaptan Kaan Akgün, Berkan Akdeniz, Tezcan Gökmen'in lisanslarını vize ettirebilecek. Bu 5 futbolcunun yanı sıra geçtiğimiz yıl Elit liginde mücadele eden U-16, U-17 ve U19 ligi takımlarında oynayan alt yapı futbolcuları takıma dahil edilecek Manisa karşısına çıkma ihtimali var.Bu durumda yönetim yasağın kalması için transferin son günü olan Pazartesi'yi beklemek zorunda kalacak.

KALECİ MUSTAFA KALECİ DEĞİL, FUTBOLCU OLARAK SAHAYA ÇIKABİLİR

Zonguldakspor'da kaleci Mustafa Söylemez Pazar günü Manisa FK karşısında kaleci olarak değil, futbolcu olarak da çıkma ihtimali var. Kalede Sinan Ören'in olması beklenirken, Transfer yasağının kalkmaması durumunda alt yapı futbolcuları ile birlikte ilk 11'de sahaya Mustafa'nın da futbolcu olarak çıkması sürpriz olmaz.

MUSTAFA'YI İZLEMEK KENTİN BÜYÜKLERİNİN HAKLI (!) GURURU OLACAK

Transfer yasağı için destek olmayan kentin büyükleri de Türkiye'de bir ilki kendilerini bir yere getiren Zonguldak'ın tek sosyal aktivitesi olan Zonguldakspor'da izlemenin haklı (!) gururunu yaşayacaklar.

DEVRE ARASINI BEKLEMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ

Yönetimin son şansı ise 2 Eylül Pazartesi günü. Transferin son gününü 2 Eylül olarak belirleyen TFF'ye Pazartesi günü de 450 bin lira yatırılamaması dumunda Zonguldakspor ya ligden çekilecek, ya da 16, 17, 19 yaşındaki futbolcularla ilk yarıyı tamamlamak ve devre arası transfer dönemini beklemek zorunda kalacak.

Editör: Pusula Gazetesi