Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar incelemesi sonucu taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan 5 tanesi Zonguldak'ta faaliyet gösteren toplamda 74 firmaya ait 99 ürünü ifşa etti.

Zonguldak'tan listeye giren firmalardan biri Perihan Abla Manda Yoğurdu idi.

Perihan Abla bugün sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı'nın Firmalar başlıklı haberinde işletmemizin de adının karışmasını üzüntüyle karşılamaktayız.

Oysaki Bakanlığın firmamıza ait olan manda yoğurdunda inek sütünün yüzdelik oranı belirtilmemiştir. Çaycuma'nın manda yoğurdunu diğer manda yoğurtlarından ayıran saf özelliği inek yoğurdu ile mayalanmasıdır yapılan labaratuar çalışmasında manda yoğurdunda inek sütü tespiti denilmekte olup farklıca hijyenik olarak sağlığa zararlı katkı ve koruyucu herhangi bir maddeye de rastlanmamıştır. Firmamız iki çeşit yoğurt üretmekte olup satmış olduğumuz ürünlerin içerik bölümlerinde (inek yoğurdu mayası %3) (manda yoğurdu mayası %3) belirtiyoruz Hakkımızda firmamızı hedef alan haksız itham ve iftiralarla yapılan haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna SAYGIYLA duyururuz."

Kırmızılar Tur. Tes. Tic. Ltd. Şti. Satıbeyler Mah. Atatürk Cad. No:122 Bakacakkadı Beldesi/ ZONGULDAK Marka: Perihan abla / Manda yoğurdu / Uygunsuzluk: İnek Sütü aranması