Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksekokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Makine ve Metal Teknolojileri Yıl sonu Sergisi" davetli konuklar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yıl sonu sergisine; yerel yöneticiler, şehir halkı, sanayiciler, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Sergide bölüm tanıtımlarının yanı sıra, gelen misafirlere laboratuvarlar gezdirilerek özellikle meslek seçimi dönemindeki ortaöğretim öğrencilerine uygulamalı tanıtımlar yapıldı.
Gümüşova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Harun Gül yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen serginin bu yıl daha heyecanlı ve verimli geçtiğini belirterek, "Özellikle orta öğretim öğrencilerine yönelik hedeflediğimiz ve meslek tercihlerine katkı sağladığını düşündüğümüz faaliyetlerimiz devam edecektir. 'Bir insanın sahip olabileceği en büyük imkan, sevdiği işi yaparken bir de karşılığında ücret alıyor olmasıdır' sözü, insanların aslında sevdiği işi seçmelerinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu.
Önümüzdeki yıl serginin daha geniş katılımla geçeceğini beklediklerini ifade eden Gül, sergi ile Düzce Üniversitesi öğrencilerinin 1 yıl boyunca tasarlayarak ürettikleri ürünleri herkesin beğenisine sunarak, iş hayatlarına atılmadan önce öz güvenlerine katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.
Etkinlikte; Gümüşova Meslek Yüksekokulu öğrencileri arasında gerçekleştirilen yarışmada en iyi proje sahiplerine ödülleri de takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi