Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki İncirharmanı Kampüsü'nde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Makale Hazırlama Destek Ofisi'nde makalelerin kontrolü, çalışmanın dil bilgisi ve kelime kullanımı açısından geliştirilmesiyle ilgili önerilerde bulunularak, yüz yüze danışmanlık hizmeti biçiminde gerçekleştiriliyor. BEÜ'de görev yapan akademik personelin bilimsel çalışmalarına destek vermek amacıyla oluşturulan Makale Hazırlama Destek Ofisi'nin hizmete başladığı 2013 yılı Ekim ayından bu yana, ofiste görev yapan öğretim elemanları, yaklaşık 4 yıl içinde toplam 223 makaleyi değerlendirip kontrol ve düzeltmeleri yapıldı.

Makale Destek Ofisi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Okşan Dağlı, şunları söyledi:

"Birimimiz 'üniversite yayın performansını' artırmak amacıyla dil yönünde akademisyenlerimize destek oluyor. Global bir dil olarak İngilizce makaleler üretmeye daha fazla gereksinim olduğu için Makale Hazırlama Destek Ofisimiz hocalarımızın ürettikleri çalışmaları dünyayla paylaşmaya ve akademik ortamda daha fazla kişiyle buluşturmaya yardımcı oluyor. Makale Hazırlama Destek Ofisi, akademik personelimizin İngilizce yayın yapan dergilerde yayımlanması amacıyla hazırladıkları makalelerin kontrol ve düzeltmelerini profesyonel bir biçimde gerçekleştiriyor. Toplam sekiz akademisyenden oluşan Ofis, randevu sistemi ile ücretsiz olarak hizmet veriyor."

Editör: Pusula Gazetesi