Zonguldak'ta 'çıkar amaçlı suç örgütü' kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden Ozan V., ve 5 şüphelinin tutuklanmasına, 3 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.


Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla geçen 22 Mayıs'ta kent merkezi ve ilçelerinde suç işlemek amacıyla, 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'örgüte üye olmak', 'tehdit', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'görevi kötüye kullanma', 'suç delillerini yok etme ve gizleme', 'yağma ve silahla yaralama' suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
O.V.'nin liderlik yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, çok sayıda mermi, kesici alete ise el konuldu.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi Ek hizmet binasında sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden Ozan V., ve 5 şüphelinin tutuklanmasına, 3 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Olay Neydi?

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 22 nayıs tarihinde Zonguldak merkez ve ilçelerin'de ; 'Suç işlemek amacıyla, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, kasten yaralama,kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme ve gizleme , Yağma ve silahla yaralama' suçlarını işledikleri tespit edilen ; Ozan V., liderliğindeki suç örgütüne operasyon düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen Operasyonda Ozan V., işe birlikte 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, çok sayıda mermi, kesici alet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi