Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi'nde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen patlamada ocakta mahsur kalan Erdem Korkmaz ve Uğur Korkmaz öldü, Bahri Yeniay kurtuldu.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 3'ü ocak sahibi, biri arsa sahibi toplam 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce yaşanan olaylarda adli kontrol şartıyla serbest bırakılan zanlıların bu kez tutuklanması sürpriz olarak yorumlandı. Pusula'nın yaptığı araştırmaya göre Gelik bölgesi bir süre önce polisten alınıp jandarmaya bağlandı.

Jandarma ekipleri kaçak kömür ocaklarıyla ilgili denetimlerini sıklaştırdı. 2 işçinin hayatını kaybettiği ocağın daha önce defalarca kapatıldığı ve en son bir hafta önce bombalandığı ortaya çıktı.

Kapsamlı bir dosya hazırlandı. Zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildiler. 4 kişi tutuklandı ve Beycuma Cezaevine gönderildi.

Dosya kapsamlı bir şekilde hazırlandığında mahkemenin de nasıl karar verdiğinin görülmesi açısından bu olay örnek oldu.

Editör: Pusula Gazetesi