Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde işçi servisi otomobille çarpıştıktan sonra şarampole devrildi. Kazada 19'u işçi olmak üzere 23 kişi yaralanırken, yaralı işçilerden Fatih Turgut'un durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaza sabah saat 07.30 sularında Ören Bozoklar mevki Ekim Et Mangal önünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı ocakta, gece vardiyasında çalışan işçileri taşıyan Yunus Aydın (34) yönetimindeki 67 LG 217 plakalı minibüs, önündeki Ramazan O.'nun (36) kullandığı 67 TR 207 plakalı otomobile çarptı. Sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüs, şarampole devrildi. Ters dönen minibüste bulunan 19 işçi yaralandı. Yaralı işçiler minibüsün içerisinden Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü görevlileri ve vatandaşların da yardımı ile çıkarılarak ambulanslara taşındı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan işçiler Ereğli Devlet hastanesine kaldırıldı. İşten çıkan ve serviste bulunan bir işçi arkadaşlarına olay anını "O araba ani firen yaptı. O su kanalına bizde aşağıya fırladık" sözleri ile anlattı.

Kaza sırasında olay yerinden geçen Zeki Öğüt, kendisinin 10 yaralının çıktığını gördüğünü ve iki işçinin de ağır yaralı olduğunu söyledi.

KAZADAN SONRA BİR KAZA DAHA MEYDANA GELDİ

Yaralıların ambulansa alındığı sırada meydana ikinci bir kaza meydana geldi. Kaza yerinden geçen İl Özel idareye ait Vedat Tancan'ın kullandığı 67 AU 145 plakalı hafif ticari kamyonete Erdil Şen'in kullandığı 67 TC 782 plakalı otomobil çarptı. Kazada yaralanan 4 kişi tedavileri için özel hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinden alına ve Ereğli Devlet hastanesi ve özel hastanelere kaldırılan yaralılardan Maden işçisi Fatih Turgut'un durumunun ağır olduğu ve diğer yaralıların ise ayakta tedavi edildikleri öğrenildi. Ereğli Devlet hastanesinde işlk müdahalesi yapılan maden işçisi Fatih Turgut'un ilçede göğüs cerrahisi olmamasından dolayı Zonguldak Atatürk Devlet hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Kazayı haber alır almaz Devlet hastanesine gelen Genel Maden İşçileri Armutçuk şube Başkanı Ali Eşitmez, kazada Fatih Turgut isimli işçinin durumunun ağır olduğu diğer işçilerin kazayı hafif sıyrıklarla atlattıklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi