Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Çalışma Bakanlığı'nın işyerlerinde uygulanmaya başlanan PCR testi ve aşı sorgulaması uygulamasını henüz Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) başlamadığını ifade etti.

Test vermeden işe gelen maden işçilerine işyeri yönetmeliğinin uygulanacağına belirten Başkan Yeşil "Testi yaptırmayan arkadaşlarımız yövmiye sıkıntısı yaşayabilir İşverenin böyle bir yetkisi var" dedi.
Hakan Yeşil açıklamasında şunları söyledi:

Uygulama başlamadı altyapısı hazırlandı. Bu hafta içinde PSR testi istenerek arkadaşlarımız işyerlerine çağrılacaklar. Ama şu an uygulamanın altyapısı tamamlanmadığı için bu hafta başında zaten test istemedik. Ama önümüzdeki günlerde test istenerek işyerlerine davet edllecek. Testi yaptırmayan arkadaşlarımız da tabii ki güvenmeyenler yövmiye sıkıntısı yaşayabilir. O anlamda biz arkadaşlarımıza aşı olmak istemeyen arkadaşlarımıza PCR testlerinin yapılması konusunda uyarıyoruz. Muhakkak işverenin böyle bir yetkisi var. O yüzden biz de arkadaşlarımızın aşı olma konusunda ve test verme konusunda yardımcı olacağız. Kendilerinin de sıkıntı yaşamaması konusunda bir an önce her hafta başında testleri vermesi konusunda uyarıyoruz.