Babasının Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na ait maden ocağından emekli olduğunu, belirten Zonguldakspor'un başarılı orta saha oyuncusu Berkan Akdeniz 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak tüm madencilere selam gönderdi.

Kilimli Belediyespor'un altyapısında futbola başladığını ve sarı-siyahlı takımda profesyonelliğe adım attığını belirten Berkan Akdeniz Zonguldakspor forması altında yaşadığı 2 şampiyonluğun kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

"HERKESE MADENCİ TAKIMINDA OYNAMAK NASİP OLMAZ"

Berkan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlayarak duygularını şu şekilde ifade etti: "Madencilerin kurduğu takımla, onların tribün desteğiyle sahaya çıkmak, bir madencinin oğlu için tarif edilemez duygu. Seremoni öncesi bile madenciler önümüzde sahaya çıkıyordu. Son iki sezondur bu yaşanmıyor. Ancak maçlara önümüzde yine bir madenci ile çıkmak istiyoruz. Bu, inanılmaz bir duygu. Herkese madenci takımında oynamak nasip olmaz.

"PLAY-OFF YOLUNDA TARSUS ZOR DEPLASMAN"

Biz bu sezon lige iyi başlangıç yaptık. Ancak 5 maçlık kazanamama şassızlığımızı Başkent Akademi'yi 3-0 yenerek kırdık. Ben sakatlığım nedeniyle bu maçta oynayamadım. Taraftarımızın desteği, arkadaşlarımın azmi, hocamızın taktikleri ile şanssızlığımızı kırdık. Play-off yolunda önümüzde Tarsus İdmanyurdu maçı var. Bu maçı da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz.

"MADENCİYE GÖNÜL BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ"

Berkan son olarak ise babasının kendisini kömürden kazandığı parayla büyüttüğünü, maden kentindeki binlerce işçiye gönül borçlarını ödeyemeyeceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi