Madenci Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasın da pandemi süreci nedeni ile katılımın sınırlı sayıda olduğu gözlendi. Kadınlar Kadına yönelik şiddet münferit değil politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçtiğini haykırdılar.

Kadın Platformu adına açıklama yapan SES Kadın Sekreteri Muazzez Derya Akar;

"Biz kadınlar bugün dünyanın dört bir yanında açlığı, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapılıp dizme karşı isyanımızı meydanlara taşımak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarımızı hep birlikte daha fazla duyurmak için yine alanlardayız. Dünya genelin de her gün en az 137 kadın, en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. Her üç kadından biri yakın aile fertlerinden biri ya da eski eşi tarafından fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor.

Her yıl 12 milyon kız çocuğu zorla evlendiriliyor ve milyonlarca kadın sıradanlaştırılan erkek şiddeti tehdidi ile yaşamaya zorlanmaya devam ediyor. Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışma yaparak kazanacağımızı biliyoruz. Kadına yönelik şiddet münferit değil politiktir. Pandemi koşullarında derinleşen ekonomik kriz var olan cinsiyet eşitsizliğini derinleştirerek artan kadın işsizliği ve yoksulluğuna dair hiçbir önlem alınmıyor. Kadınları erkeği, sermaye ve devlete daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlardan hesap sormak için sokaklardayız " diyerek korkmuyoruz sloganı attılar.