Zonguldak'ta Spor ve Fitness salonlarının açılmasını isteyen salon sahipleri ve eğitmenler, Madenci Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi.

Salon sahipleri geçtiğimiz günlerde sorunun çözümü için Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile görüşme taleplerinin karşılıksız kaldığını ifade etmişlerdi. Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi taleplerinin yerine getirilmesi ve spor salonlarının biran önce açılması talebinde bulundu.

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi İl Temsilcisi Cemil Malkoç spor salonları işletmecileri adına açıklama yaptı: "Değerli basın mensupları yöneticilerimiz ve Zonguldak halkı. Bizleri burada yalnız bırakmadığınız İçin öncelikle teşekkür ederiz.

Bizler Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı geçen hafta içine kadar 70 spor salonu sahipleri ve eğitmenleriydik. Geçen hafta gençlik spor il müdürlüğüne kapatma yazısıyla giden ve kapatma dilekçesi veren arkadaşımız hariç artık 69 esnafız. Bu kapanmanın devamı gelmemesi adına burada sesimizi duyurmaya geldik. Bakın bu 69 esnafın her birinin 3 kişilik bir aileden oluştuğunu her esnafımızın en 1 en fazla 5 çalışanı olduğunu düşünün ve bu çalışanların yine en 3 kişiden sorumlu olduğunu düşünün küçücük Zonguldak ilinde çalışma alanı kısıtlı hiçbir fabrikası olmadan tamamen TTK ve birkaç devlet dairesi maaşlarıyla dönen Zonguldak'ta. Geçimin nasıl sıkıntılı olacağını sadece bizlerin oluşturduğu 500 ila 1000 kişinin cebine hiç bir gelirinin olmadığını düşünün. Bunların yanında açılış durumumuz vergi dairesi ne bağlı bulunan nace kodlarımız doğrultusun da hiç bir yardımın bizler için olmadığını ve yararlanamadığımızı bilmenizi isteriz. Sanırım tek yararlandığımız yardım, milyon kazanmasakta kazandığımız minimum paranın üzerinden çektiğimiz ufak meblağlı kredilerdir. Çektiğimiz kredileri en az 4 aydır bazılarımız daha fazladır, ödüyoruz aksatmadan. Ödediğimiz Bu 4 ayın bugün itibariyle 65 gününü Zonguldak'ın özel tarifesi ile kapalı geçirdik. Yani kapalıyken bu kredileri ödedik. Erteleme çıktı ama evet o bize gene vurmadı. Tüm Zonguldak halkı şahittir ki tüm illerde açık olan spor salonlarını Zonguldak halkı tam 65 gündür kullanamıyor. Kısacası pandemi süresi boyunca yani 11 aylık süreç içerisinde 140 gün tam kapalı olan tek işletmeleriz. Geriye kalan tüm esnafın bir yan geliri bir şekilde sağlanmaktadır. 80 ilde açık olan spor salonlarının tüm valilik sorumluları ve İl hıfzıssıhha kurulları sorumluluk alırken bizim kurulumuz ve syn. Valimiz neden sorumluluk almıyor. Görüşmeye giden çoğu hocamızı kapıdan çevirip, iki kabul gören bayan hocalarımıza 1 hafta arayla 1 hafta idare edin 1 hafta idare edin diye neden oyalama yolu sergiliyor. Peki, yine görüşme sağlayan hocalarımıza ulaşabilen özellikle ben bu topun altına girmem, giren bir yetkili varsa gelsin o açsın diyerek, neden biz Zonguldak esnafına sahip çıkmıyor. Zonguldak esnafını, halkını kimlere emanet ediyorsunuz. Bizler korkan, bizler için elini taşın altına koymayan bir yönetici birliği istemiyoruz. Ve hatırlatırız yine 80 il açık sn. Yöneticiler sadece biz kapalıyız. Tam 65 gündür hiç bir şey demeden susuyoruz. Bir kişi nasılsınız demedi. Artık oyalamalarına ve kandırmalarına inanmayacağız. Ölümü salonlarımız saçmıyor. Bizler hastalıklı değiliz. Bizler her tedbirimizi aldık. Açık olduğumuz süre boyunca gençlik spor il müdürlükleri bizleri her hafta denetleyerek zaten gözlemledi. Bizler eğitimli bilinçli kendimizden çok başkasının sağlığını düşünen eğitimcileriz. Bizler atanamayan öğretmenleriz. Bizler kendi yolunu kendileri çizen vatandaşız. Artık bizlerin sesini duyun. Sesimizi Duyan Var mı diyoruz"