Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yıl etkinliklerinin Madenci Anıtı'nda yapılmasını eleştirdi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, etkinliklere parti olarak katıldıklarını belirterek öncelikle katılım gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Güney, Zonguldak'ta çok eski yıllardan tören alanının belli olduğunu ve bunun hükümet konağı önü olduğunu belirtti.

"MADENCİ ANITI'NA GİDİP YOĞUNLUK ANLAMINDA BİR ŞEYLER SÖYLENİYORSA HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE DE OLUYORDU"

Başkan Güney, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Madenci Anıtı önünde yapılan tören için şunu söyleyebilirim; Bayramlarımız şimdiye kadar hükümet konağı önünde kutlanıyordu. Orada kurulan platformun insanların gelmemesi için kurulmuş gibi algılanıyordu. Eski fotoğraflara bakıyoruz, 1911, 1980 ihtilali dönemi ve 2011 yılı Cumhuriyet Bayramı'nı büyük katılımla yaptık. Eski belediye binası ve hükümet konağının bulunduğu cadde bayram kutlamalarının simgesel caddesi olmuştur. Burada önemli olan bayramı içtenlikle kutlamaktır. Aynı insanlar eğer Madenci Anıtı'na gidip yoğunluk anlamında bir şeyler söyleniyorsa burada da oluyordu. Kalabalıklık noktası şöyle göze gelmesin; köprünün üstündeki öğrenciler aynı öğrenciler. Demagoji yapmıyorum, kimseyi yargılamıyorum ama önceki törenlerle bir eşdeğer yapılmaması gerekir. Bu şehrin bir tarihi var. Safranbolu'su Karabük'ü, Bartın'ı vardı."

"AKŞAM FENER ALAYI'NDA BİRAZ DAHA KALABALIK OLABİLİRDİ"

"Akşam bizim ilçe belediyelerimizde de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri yapıldı. Fener alayında biraz daha yoğun olabilirdik. Kendi gözlemlerimiz var. Biz daha çok topladık, az topladık gibi polemiğe girecek değiliz. En önemli nokta Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Ancak hükümet konağı önünde bayram kutlamanın bir güzelliği vardı. Burası da dar bir alan değildi, vatandaşların sırayla gelip geçit yaptığı alan vardı. Bir resmi yeri vardır, bu da valilik önüdür. Biz orada çelenk töreni de yapıyoruz. Madenci Anıtı'nda yapılan geçitte; köprünün üstünde yürüdüler, platformun önünden geçtiler, Emral Çarşısı'nın önüne kadar yürüdüler. Dolayısıyla kısa bir yürüyüş oldu."

Editör: Pusula Gazetesi