Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, maden şehitleri için düzenlenen mevlit etkinliğinde yaptığı konuşmasında, "Maden şehitleri çocuklarını yetim, eşlerini dul bıraktılar. Ülkesini kömürsüz bırakmadılar" dedi.

Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği tarafından Müftü Mahallesi'nde bulunan dernek binasında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocaklarında meyana gelen grizu facialarında ölen maden işçileri için mevlit programı düzenlendi.

Etkinliğe, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TTK Armutçuk Müessesesi Müdürü Ali Hekim, Amelebirliği Başkanı Murat Köseoğlu, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, CHP İlçe Başkanı Ertuğrul Eylem, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, sivil toplum örgütü ve dernek temsilcileri ile maden şehitleri yakınları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Çetin Yiğit, yaptığı konuşmasında, 3 Mart 1992 TTK Kozlu Müessesesi'nde hayatını kaybeden 263, 7 Mart 1983 TTK Armutçuk Müessesesi Müdürlüğü'nde hayatını kaybeden 103 maden şehidi, tüm maden şehitleri ve vatan şehitlerini rahmetle andı. Yiğit, "Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar diliyorum. Değerli maden şehit ailelerimiz, bildiğiniz gibi Soma faciasında hayatını kaybeden maden şehitlerimizin yakınlarına kamuda iş istihdamı sağlandı. Bu hakların tüm maden şehitlerimizin yakınlarına verilmesi için düzenleme yapılması konusunda dernek olarak çalışmalarımız oldu. 21 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Torba Yasa düzenlemesi 10.06.2003 ve 13.05.2014 tarihlerini kapsadı ve kapsamdan TTK Kozlu'da şehit olan 263 maden şehidimiz TTK Armutçuk'ta şehit olan 103 maden şehidimizin ve 2003 öncesi ve 2014 sonrası maden şehitlerimizin yakınları faydalanamadı ve mağdur oldular. Buradan dernek olarak bir kez daha sesleniyoruz; Bu düzenlemenin tekrar kanun düzenlemesi yapılarak tarih sınırlandırılmasının kaldırılmasını, tüm maden şehit yakınlarımızın kamuda iş istihdamından yararlanmasını devlet büyüklerimizden talep ediyoruz. Maden şehitleri çocuklarını yetim, eşlerini dul bıraktılar. Ülkesini kömürsüz bırakmadılar" dedi.