ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen kaçak kömür ocağında 2018 yılı Kasım ayında meydana gelen ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamada ağır yaralanan işçilerden Adem Alibaş yaşam mücadelesini kaybetti.

Kilimli ilçesine bağlı Dağyolu Sokak mevkisinde İ.A.'ya ait olduğu iddia edilen ve ruhsatsız olarak işletildiği öne sürülen maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle patlama meydana gelmişti. Patlamada Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk hayatını kaybederken, kendilerini dışarı atarak kurtulan ve ağır yaralanan Evren Cinemre (38) ve Adem Elibaş (50), hastanede tedavi altına alınmıştı. Yaralı madencilerden Adem Alibaş, 9 ay süren yaşam savaşını kaybetti.

MADEN OCAĞI SAHİBİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

3 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından tutuklanan ocak sahibi İsmail Aygün (27) bir hafta önce görülen ikinci duruşmada tahliye edilmişti. Olayın ardından tutuklanan ocak sahibi İsmail Aygün hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Ölen işçilerin yakınları ise ocak sahibinden şikayetçi olmadıkları yönünde beyanlarını mahkemeye sunmuştu. İsmail Aygün ocağı ruhsatlı olarak bildiğini ve olaydan 3 ay önce rahatsızlığı nedeniyle ölen babasının da hayattayken maden ocağını üzerine yaptığını belirtmişti. Mahkeme heyeti, dosyadaki tüm delillerin toplanması ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar vermişti. Adem Alibaş'ın hastanedeki işlemlerinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi